Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Bursa Kalabalık Bir Heyetle İş Gezisinde…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi (MÜSİAD) üyeleri, yurt dışı gezisi kapsamında gittiği Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen forumda, Malezyalı iş insanlarıyla ticaret ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÜSİAD Bursa Kalabalık Bir Heyetle İş Gezisinde…

MÜSİAD Bursa Şubesi, Başkan Nihat Alpay’ın da aralarında bulunduğu 30 kişilik bir iş adamı heyetiyle; Malezya, Singapur ve Katar’ı kapsayan 8 günlük iş seyahatinin ilk durağında, Malezya’daki Türkiye-Malezya İş Forumu’na katıldı.

Ticaret Bakanlığı himayesinde, MÜSİAD’ın Bursa-Konya ve Malezya Şubeleri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Malezya İşadamları ve Sanayicileri Birliği'nin (PERDASAMA) organize ettiği foruma, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ASEAN Temsilcisi Ahmed Emre Büyükkılıç ve iki ülkeden çok sayıda iş insanı katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Malezya Yatırım ve Kalkınma Kurumu (MIDA) Yardımcı Direktörü Şükrü Ebubekir, yaptığı sunumda, Türk iş insanlarına, Malezya'daki yatırım olanaklarını anlattı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ASEAN Temsilcisi Ahmed Emre Büyükkılıç da Türkiye’deki yatırım fırsatlarına dair bilgi verdi.

Türkiye-Malezya İş Forumu’nu değerlendiren MÜSİAD Bursa Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit, 200’e yakın firmayla iş görüşmeleri yaptıklarını ve çok verimli bir Forumu geride bıraktıklarını açıkladı.

“Türk ürünlerine karşı olan pozitif algı, mutlaka ticarete dönüşmeli”

MÜSİAD Bursa Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bayizit şunları söyledi: “Bu görüşmeler neticesinde özellikle gıda alanında Malezya’dan ciddi bir talep olduğunu gördük. Gıda özelinde ise dondurulmuş gıda ve yaş sebze meyve konularında ciddi iş fırsatları gözlemledik. Bunun yanı sıra, tekstil, otomotiv ve bebe konfeksiyon alanında da firmalarımız önemli muhataplar buldular. Buradan edindiğimiz network ile bağlantımızı devam ettirerek Malezya pazarına, nasıl daha fazla ürün satabilirizin düşüncesi içerisinde olacağız. Malezya’da, Türk ürünlerine karşı pozitif bir algı var. Bu pozitif algının mutlaka ticarete dönüşmesi gerekiyor. Malezya biraz ihmal edilmiş bir pazar gibi duruyor. Bunun için de Türk firmalarının Malezya’ya daha çok gelmesi gerektiğini düşünüyorum.”

MÜSİAD Bursa Şubesi, iş gezisine Malezya sonrasında Singapur ve Katar ile devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.