Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Başkanı Olpak: Ali Babacan göreve devam etmeli

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığını desteklediklerini, buna karşın ekonomiden sorumlu Ali Babacan’ın göreve devam etmesinden yana olduklarını kaydetti.MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Şube Başkanları...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÜSİAD Başkanı Olpak: Ali Babacan göreve devam etmeli
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığını desteklediklerini, buna karşın ekonomiden sorumlu Ali Babacan’ın göreve devam etmesinden yana olduklarını kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Şube Başkanları ve temsilcilik başkanlarıyla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantı öncesi basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Olpak, Ahmet Davutoğlu kararını desteklediklerini söyledi. Ekonomiden sorumlu Ali Babacan’ı başarılı bulduklarını söyleyen MÜSİAD Başkanı, göreve devam etmesini istediklerini ifade etti. Olpak, Merkez Bankası kararlarını eleştirenlerin eleştirilmesini ise doğru bulmadığını aktardı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan adayı olarak belirlenmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Olpak, şöyle devam etti: “Davutoğlu, siyasi hayatından önce de akademik hayatında yoğun bir şekilde çalıştığı dönemde kurumumuzla çok iyi ilişkileri olan, kendisinden yararlandığımız çok değerli bir fikir adamıydı. Sonraki süreçte ise danışmanlığı ve Dışişleri Bakanlığı döneminde ülkemize çok faydalı bir şekilde süreç içerisinde riskli bir alanda görev yaptığını düşünüyoruz. Kendisine bakış açımız son derece olumludur. Bundan sonraki değerlendirmemiz ise iş aleminin beklentisi ülkemizdeki huzur, güven ve istikrarın devamıdır. Sayın Davutoğlu, bunu sürdürecek hem siyasi hem de entellektüel birikime sahiptir. İyi olacağını düşünüyoruz, destekliyoruz.”

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un Türkiye için 2015’e kadar siyasi istikrarsızlık öngörmesiyle ilgili bir soruya ise Nail Olpak, “Uluslararası değerlendirme kuruluşlarının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü son yıllarda yaptıkları değerlendirmenin tutarlı bir tarafı kalmamıştır. Ülkemizle ilgili yaptıkları öngörülerin hiç birisinin tutmadığını üzülerek görüyoruz. Biz arzu ederiz ki onların öngörüleri tutsun. Biz de o doğrultuda iş adamları olarak kendimize yönler çizelim. Böyle olduğu zaman kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Bunların değerlendirmelerini kâle almıyoruz.” dedi.

“MERKEZ BANKASI'NI ELEŞTİRENLER ELEŞTİRİLMEMELİ”

Demokrasilerde herkesin fikrini söyleyebileceğini dile getiren MÜSİAD Başkanı Olpak, Merkez Bankası’nın faiz politikasını eleştirenlerin eleştirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Fikirlerin söylenebildiği yerin, demokrasinin iyi çalıştığı bir yer anlamına geleceğini kaydeden Olpak,”Gerek iş örgütleri, gerek başbakan ve bakanlar görüşlerini ifade ediyorlar. Ama bu görüş ifade etmelerinin sonunda da Merkez Bankası kendi kurulları çerçevesinde karar alıyor. Eleştiriyi eleştirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkes görüşünü söyleyecektir ama bugüne kadar Merkez Bankası'nın bağımsızlığına hiçbir şekilde müdahalede bulunulmamıştır. Biz olayı öyle değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“BABACAN, YENİ KABİNEDE DEVAM ETMELİ”

Yeni kabinede Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın görev almasından yana olduklarını açıklayan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, şu ifadeleri kullandı: “Yeni dönemde görev alıp almayacağı ile ilgili bir fikir sahibi değiliz. Ama kendisinin ekonomi yönetiminin başında olduğu süreç içerisinde son derece başarılı bir yönetimi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan sonra kendisine hükümetin diğer üyeleriyle birlikte teşekkür ederiz. Bundan sonraki karar siyasi bir karardır. Bizim söyleyeceğimiz şu; bu ülkenin kuralları işliyor. Sayın Babacan muhtemeldir ki Sayın Davutoğlu’nun başbakanlık yapacağı kabinede de görev almaya devam edecek, devam etmesini biz de destekliyoruz. Ola ki farklı bir değerlendirme söz konusu olacak olursa Sayın Babacan’ın kendi değerini azaltmak anlamında değildir ama bir başkası aynı bayrağı alarak devam ettirecektir. Ne şekilde arzu ediyorsunuz derseniz, biz göreve devam etmesinden yanayız.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.