Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD, 100 kişilik yabancı iş adamı heyetini Bursa’da ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Lübnan ve Tunus'tan gelen 100 kişilik iş adamı heyetini Bursa’da...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÜSİAD, 100 kişilik yabancı iş adamı heyetini Bursa’da ağırladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Lübnan ve Tunus'tan gelen 100 kişilik iş adamı heyetini Bursa’da ağırladı. Konuk iş adamları Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda (BTSO) ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), BTSO ve MÜSİAD Bursa Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen programda gıda, tarım, inşaat, medikal, makine, metal, enerji, otomotiv, sağlık, hizmet ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar BTSO’da bir araya geldi. BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa ekonomisi hakkında bilgi verdi. Bursa’nın, Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu ifade eden Duran, “Bursa otomotiv, tekstil, makine ve gıda sektörlerinde merkez konumundadır. Aynı zamanda Bursamız, hem dünyadan hem de Türkiye’den büyüme hızı bakımından önde giden bir şehir. İhracattaki artış oranımız 7.9’dur. Bursa olarak, 2023 yılında 75 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var.” dedi.

MÜSİD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ise 123 ülkeden 7 bin 500 iş adamanın Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Salı gününden bu yana ikili iş görüşmeleri devam ediyor. Biz Bursa olarak, iki yıl önce başlattığımız, yurt dışından gelen misafirlerimizin bir bölümünü ağırlama projemizi bu yıl tekrar hayata geçirdik. Bursa’nın bu davetine cevap verip, Bursalı iş adamları ile buluştuğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Toplantının ardından konuk iş adamları ile Bursalı iş adamları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.