Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhasebecilere mali af anlatıldı

Bursa Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu ile Bursa Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Mehmet Tarık Törer, muhasebecilere mali affı anlattı.BSMMM’nin tertiplediği seminerde konuşan Gelir İdaresi...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhasebecilere mali af anlatıldı
Bursa Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu ile Bursa Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Mehmet Tarık Törer, muhasebecilere mali affı anlattı.
BSMMM’nin tertiplediği seminerde konuşan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, mükelleflerin beklentide olduğu pek çok kalemde yapılandırmanın kapsama alındığını bildirdi. Daha sonra kürsüye gelen Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, “Vergi dairelerine 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları, 30 Haziran 2016 tarihinden önce verilen askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş idari para cezaları ile RTÜK idari para cezaları, kanunun yayımlandığı 19/08/2016 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları (ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi) için başvurulabilir” diye konuştu.
Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı ve Grup Müdürü Mehmet Tarık Törer ise, “Kanundan yararlanılabilmesi için, inceleme ve takdir işlemleri tamamlandıktan sonra ihbarnamenin tebliğinden itibaren 30 gün içinde vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Ödemeler, ihbarnamenin tebliğini izleyen aydan başlamak üzere peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. Bu hükümden yararlanılabilmesi için dava açılmaması şarttır. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar, her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuracaklardır. Başvuruların en geç 31 Ekim 2016 tarihine (bu tarih dâhil) kadar yapılması gerekmektedir. Peşin ödemelerde, Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim yapılacaktır. Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 30 Kasım 2016 tarihine (bu tarih dâhil) kadar, kalan taksitler de ikişer aylık dönemler halinde ödenecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır. Yapılandırmanın devam edebilmesi için, ilk iki taksitinin eksiksiz ve süresinde ödenmesi şarttır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.