Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem Yılmaz: "Türkiye’nin Sanayi Karnesinde Sıkıntı Var"

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye’nin sanayi karnesinde sıkıntı olduğunu söyledi.Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Uludağ Ekonomi Zirvesi ’Sanayinin geleceği ve endüstri’ oturumunda açıklamalarda...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye’nin sanayi karnesinde sıkıntı olduğunu söyledi.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Uludağ Ekonomi Zirvesi ’Sanayinin geleceği ve endüstri’ oturumunda açıklamalarda bulundu. Rekabet avantajının insan kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Ancak Türkiye’nin sanayici, girişimci, iş adamı potansiyeli geleceğinin liderlik sorumluluğunu taşıyor. Eskisi gibi krizlerden etkilenmiyoruz ya, bu büyüklük. Karnemizin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu karneyi daha sayılar içerisinde değerlendirmek lazım. Türkiye 1960’lardan 1988-89’a gelen kadar sanayide ciddi büyümeyi gerçekleştirdi. Yüzde 17’den 34’e geldi. Sonraki 10 yıllık dönemde bu seviyeyi koruduk. Bu seviyenin korunması Türkiye’ye yetmiyor. Türkiye, 2014’te sanayinin payını yüzde 27 seviyesine indirdi. Sanayide tehlikeli sınırı, yüzde 29’dur. Türkiye bu sınırın altına düşmüş olması sebebiyle karnede sıkıntı var. Ben bunu sanayicilerimize mal etmiyorum. Türkiye sanayicilerini geri plana attı. Bu planda başka işler ön plana çıktı. Bugün yüzde 27’ye düşmesi çok büyük risk. Türkiye’nin geleceğini hazırlayacak kadrolar sanayinin içerisinde. Sanayiyi büyütüp, insanlarımızı ne kadar sanayi kurumlarımızın içerisine sokarsak Türkiye’yi o kadar geliştiririz. Sanayi kurumları Türkiye’nin dönüşüm hızını en yüksek olduğu kurumlar. Sanayi kurumlarını çok iyi kollamamız lazım" diye konuştu.
Türk sanayisinin yüzde 27 payanın yetersiz olduğunu düşündüğünü anlatan Yılmaz, "Yüzde 35’lere sanayiye çıkartmamız lazım. Tarım devrimini ıskaladık. Sanayi devrimi tam yerine oturmadı. Sanayi de yüzde 34’lere çıkartmazsak, yüzde 27’lere kurulacak yeni Türkiye güçlü olmayacak. Sanayiyi güçlendirmemiz, büyütmemiz lazım. Dijital devremin farkındalığı sanayide. Şirketlerimizin 20-23 sene sonra yüzde 90’nın hayatta kalmama riski var. Dijital devrimi sanayicilerimizin liderliğinde gerçekleştirecek bu ülke" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.