Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müdür Şimşek köylerdeki seraları ziyaret etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hakkari İl Müdürü Vahap Şimşek, beraberindeki heyetle birlikte seraları ziyaret ettiler.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hakkari İl Müdürü Vahap Şimşek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İsmail Tunç...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müdür Şimşek köylerdeki seraları ziyaret etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hakkari İl Müdürü Vahap Şimşek, beraberindeki heyetle birlikte seraları ziyaret ettiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hakkari İl Müdürü Vahap Şimşek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İsmail Tunç ve DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay ile birlikte seraları ziyaret ettiler.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Aşağı Derecik köyünde Şehrin Gülümseyişleri Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayımlar Derneği Başkanlığınca finanse edilen 500 metre kapalı alana sahip süs bitkilerinin yetiştirilmesini ve kırsalda kadın girişimcinin arttırılmasını amaçlayan proje kapsamında seraya yapımı gerçekleştirildi. 2016 yılında faaliyete geçen ve aynı seranın yanına aynı amaçla DAP İdaresi Başkanlığınca finanse edilen bir sera yapıldığı belirtildi. Gıda, Tarım Hakkari İl Müdürlüğü yetkilileri, Aşağı Derecik köyünde Şehrin Gülümseyişleri Projesi ve Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi adı altında kurulan seraların yöreye hayat verdiğini belirttiler. Yetkililer, ”Aşağı Derecik köyünde kurulan her iki serada faaliyet yürüten ve konularında eğitim alan kadınların bir araya gelmesiyle "Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi" kuruldu. Bölgede yaşayan kadınlar ile ilde tarımsal alanda faaliyet yürütmek isteyen kadınların bir araya gelip üretimlerini çeşitlendirdiği ve ekonomik bağımsızlıklarını almak üzere ürettikleri ürünleri ildeki kamu kurumlarına ve özel teşebbüslere satarak gelir elde etmektedirler” dediler.

Müdür Şimşek ve beraberindekiler seralarda hem denetimlerde bulundu hemde seracılık yapan köylülerle bir araya gelerek sohbet ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.