Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya’ya incir üreticileri için soğuk hava deposu

Dünyaca meşhur Bursa siyah inciri artık soğuk hava depolarında saklanacak. Bursa’nın Mudanya ilçesine siyah incir üreticileri için soğuk hava deposu yapılacak.Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, bu yıl siyah incirin yeterince...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyaca meşhur Bursa siyah inciri artık soğuk hava depolarında saklanacak. Bursa’nın Mudanya ilçesine siyah incir üreticileri için soğuk hava deposu yapılacak.
Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, bu yıl siyah incirin yeterince ihraç edilememesinden dolayı üreticilerin mağduriyetine dikkati çekerek, piyasada pazar ve fiyat dengesi oluşturacak 2 bin tonluk soğuk hava deposu kuracaklarını söyledi. Siyah incirin bu yıl bol olmasına rağmen ihraç edilemediğini dile getiren Fazlı Aydoğan, üreticinin verdiği emeklerin karşılığını alamadığını savundu. İnciri sadece taze tüketilen bir ürün olmanın haricinde reçel, pekmez gibi yan ürünlere dönüştürmenin de yollarını aradıklarını ifade eden Fazlı Aydoğan, önümüzdeki günlerde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yapacakları görüşmede 5200 sayılı kanunun sıkıntılarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.
“Bölgede incir birliği kurulmalı” yönündeki söylentilere de vurgu yapan Birlik Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bu kurulacak birliğin hiçbir faydası olmaz. Zaten şu anda bizim birliğimiz 5200 sayılı kanuna göre kurulmuştur. Eğer bizim birliğimize bu yetki verilmesi halinde işin çözümü de gerçekleşmiş olacak. Soğuk hava deposunun kurulmasıyla birlikte incirden reçel ve pekmez gibi yan ürünler yapılabilecek. Bütün bunları bakanımıza anlatacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.