Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MTSO Başkanı Aşut: Çukurova Havaalanı ihalesi iptal edilmeli

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Tarsus-Kazanlı Turizm projesinde yatırımcıların tahsisleri iptal edildiği gibi Çukurova Havaalanı ihalesinin de iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Aşut, ihalenin yenilenerek başka...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MTSO Başkanı Aşut: Çukurova Havaalanı ihalesi iptal edilmeli
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Tarsus-Kazanlı Turizm projesinde yatırımcıların tahsisleri iptal edildiği gibi Çukurova Havaalanı ihalesinin de iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Aşut, ihalenin yenilenerek başka firmaya verilmesi gerektiğini kaydetti.

MTSO'dan yapılan açıklamada Başkan Aşut, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Akdeniz 8. Ekonomi Liderleri Haftası'na katıldı. Aşut buradaki çeşitli oturumlarda konuşma yaptı. Ascame Medı Tour Forumu'nda da konuşan Aşut, MTSO ile Mersin Turizm Platformu iş birliği ile yürüttükleri etkin lobi ve profesyonel bir çalışmanın sonunda MEDI TOUR 2016’nın Mersin’de düzenlenmesine karar verildiğini kaydetti.

Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde firmalara yapılan tahsislerin iptalinin geç kalmış bir karar olarak gündeme geldiğini ifade eden Aşut, "Kaybolan 7 yıl var. Tutulmayan sözler var. Yatırımcılar başka yerlerdeki yatırımlarını tamamlarken, Mersin’e bir çivi çakmamış ve Mersin’i oyalamışlardır. Bu konuda onlarında beklentileri olması doğaldır; ancak, bu nedenler bir mazeret kabul edilemez." diye konuştu.

En temel nedenlerden birisisin Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanının inşaatının yarım kalması olduğunu dile getiren Aşut, şöyle devam etti: "Havaalanı inşaatının başlar başlamaz durması domino taşı gibi birçok yatırıma zarar vermekte ve gelecek yatırımların durmasına neden olmaktadır. Bu anlamda, nasıl ki sorumluluğunu yerine getirmeyen Tarsus-Kazanlı Turizm projesi yatırımcılarının tahsis ihaleleri iptal edildiyse, aynı şekilde havaalanı inşaat ihalesini alan ve belli bir tarihte bitirmeye söz vermesine rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen havaalanı inşaat firmasının da ihalesi iptal edilmeli ve yeni bir ihale ile yeni bir firmaya bu iş verilmelidir. Söz konusu sadece bir havaalanı değildir. Bu havaalanı Mersin ve bölgesi için sanayiden tarıma, gıdadan turizme tüm sektörlerde büyük bir dönüşüme neden olacak bir yatırımdır. Geciken sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin projeleridir. Kaybolan sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin zenginliğidir."

Havaalanının zamanında bitseydi bugün Mersin'in kesme çiçekten dış mekan süs bitkilerine kadar bölgenin Hollanda’sı olma yolunda büyük bir adım atmış olacağını vurgulayan Aşut "Her şeye rağmen bu yeni sektör çalışmaya devam ediyor, kümeleniyor, ihracat yapıyor. Eğer bu havaalanı zamanında bitseydi muhtemelen otel yatırımları da ona paralel devam edecekti. MEDI TOUR gibi dünyanın en büyük turizm forumundan birisi olan böylesi önemli bir etkinliği Mersin’e kazandıran bir Oda olarak havaalanı olmayan bir turizm kenti olmanın mantığını dünyaya anlatmakta zorluk çekiyoruz. Eğer bu havaalanı zamanında bitseydi, Mersin’in tarımda en katma değerli ürünleri olan taze sebze ve meyve ihracatı kat ve kat artacak, gidemediğimiz pazarlara birkaç saatte ulaşacaktık. Çiftçi kazanacaktı, aracı kazanacaktı, ülkemiz kazanacaktı." ifadelerini kullandı.

Sorun ne olursa olsun hiç kimseye küsme lükslerinin olmadığını anlatan Aşut şunları kaydetti: "Böyle bir anlayışımız da yok. Mersin olarak taleplerimizi doğru bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Pes etmek yok; birlik ve beraberlik içinde, her kafadan çıkan ilgisiz seslerin oluşturduğu kakafoniyi, iyi yöneterek herkesin dinleyeceği bir senfoniye çevireceğiz. Çünkü, tek yumruk olmayan Mersin’i hiç kimse dinlemez."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.