Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moskova’da Türk Ticaret Merkezi kurulacak

Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Rusya’nın Moskova şehrinde yeni bir ticaret merkezi kuracak.Türkiye için önemli hedef pazarlarından olan Rusya’da açılması planlanan Türkiye Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moskova’da Türk Ticaret Merkezi kurulacak

Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Rusya’nın Moskova şehrinde yeni bir ticaret merkezi kuracak.

Türkiye için önemli hedef pazarlarından olan Rusya’da açılması planlanan Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) proje toplantısı; İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, sektör temsilcileri ve ilgili firmaların katılımıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti.

Sektör temsilcilerinin bir araya geldiği söz konusu toplantıda, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar; Amerika, Dubai ve İran’dan sonra yeni açılacak Türkiye Ticaret Merkezi’nin (TTM) Moskova’da olmasının beklendiğini, bu noktada Türkiye Ticaret Merkezleri projesinin sektörler ve ülkemiz adına hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşma noktasında önemli bir misyon edineceğini belirtti.

Moskova’da açılması planlanan Türkiye Ticaret Merkezi’nin özelliklerine ve faydalarına değinilen toplantıda konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak; tekstil, hazır giyim, deri sektörleri işbirliğince bir oluşum içinde olduklarını belirtti. Başkan Şenocak sözlerine şöyle devam etti: “Keşif amacıyla iki defa söz konusu TTM’nin açılması planlanan AVM’ye gittik, 34 bin m2lik net mağaza alanı var, sergi alanları yeterli. Söz konusu TTM’ye katılmak isteyen firmalardan ön başvurular tamamlandıktan ve Bakanlık onayları alındıktan sonra hedef ülke kategorisine girmesinden dolayı firmalarımız yüzde 75’lik devlet desteği alacak, böylece proje firmalarımıza çok fazla maddi yük getirmeyecek bunun yanısıra fayda doğuracaktır. Sadece Moskova’da değil hali hazırda açılmış olan Dubai, İran ve Amerika’da,bulunan TTM’lerde de yer almak isteyen firmaların o bölgelerde yatırım olanaklarının olduğunu belirtmek isterim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.