Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moskova halinin açılması için “Çalışma Grubu” oluşturuldu

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelen Türk ve Rus yetkililer, Moskova’da geçen haftalarda kapatılan meyve ve sebze halinin açılması için “Çalışma Grubu” oluşturuldu. Türkiye'de üretilen yaş meyve ve sebzenin yüzde 80'inin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moskova halinin açılması için “Çalışma Grubu” oluşturuldu
Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelen Türk ve Rus yetkililer, Moskova’da geçen haftalarda kapatılan meyve ve sebze halinin açılması için “Çalışma Grubu” oluşturuldu. Türkiye'de üretilen yaş meyve ve sebzenin yüzde 80'inin pazarlandığı Rusya'daki Pokrovsky sebze halinin süresiz kapatılması Türk Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nı harekete geçirmişti.

Moskova Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uğur Bülent Ecevit, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Hakkı Karabörklü, Moskova Belediyesi Dış Ekonomik ve Uluslar Arası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Vladimir Lebedev ve diğer yetkililer katıldı.

Görüşmede tarım alanında ikili işbirliğin geliştirilmesi ele alındı. Lebedev, uygar tarım sanayisi tesislerinin geliştirilmesi hususunda büyük çalışmaların yapıldığını belirterek, “Belediye olarak lojistik merkezleri bünyesine alacak tarım gıda tesislerin oluşturulması için dev program hazırladık. Bu programı 2006 yılına kadar gerçekleştirmemiz lazım. Bu tesislerde tarım gıda ürünlerinin dağıtım sistemi kurulacak. Bu sistem en çağdaş teknoloji ile kurulacak, amaç Rus tüketicilere kaliteli gıda ürünleri sağlamak. Bu tesiste Türk iş adamları için de yer olacak.” şeklinde konuştu.

Moskova Belediyesi Gıda Güvenliliği Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Svetlov, Moskova’da 3 meyve ve sebze halinin kurulacağını belirterek, “Moskova’nın kuzey, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde olmak üzere 3 halin kurulmasını planlıyoruz. Toplam alan 200 hektar olacak. Yıllık ticari hacim yaklaşık 4,3 milyon ton.” dedi.

Görüşme sonunda Türk ve Rus tarafı ikili Çalışma Grubu’nun oluşturulması hususunda karar aldı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan görüşmelere yakın bir kaynak, “Görüşmeler verimli geçti. Toplantıda Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanı Ali Kavak başta olmak üzere ihracatçı heyet de katıldı. Çalışma Grubu’nun oluşturulmasına ilişkin karar alındı. Gruba Türk tarafından elçilik Ticaret Müşavirliği, Rus tarafından ise Moskova Belediyesi dahil olacak. Çalışma Grubu olarak ilk toplantımız ay sonunda Ticaret Müşavirliği’nde yapılacak. Toplantıya Türk ihracatçı birlikleri yetkilileri ve ilgili Rus meslektaşlar katılacak. Rus tarafına projeler sunacağız, onlardan alternatiflerin sunmasını bekliyoruz.” bilgisini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.