Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modef 35. Kez Kapılarını Açtı

Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 15’ini gerçekleştiren İnegöl, 35. MODEF Fuarı’na ev sahipliği yaptı. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ yeni fuar alanı müjdesini verdi.Yaklaşık 160 ülkeye yaptığı 350 milyon dolarlık...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Modef 35. Kez Kapılarını Açtı
Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 15’ini gerçekleştiren İnegöl, 35. MODEF Fuarı’na ev sahipliği yaptı. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ yeni fuar alanı müjdesini verdi.
Yaklaşık 160 ülkeye yaptığı 350 milyon dolarlık ihracatla mobilya başkenti olan İnegöl’de 35. MODEF Fuarı kapılarını açtı. 189 firmanın iştirak ettiği fuarda yeni modeller görücüye çıktı. 20 bin yerli ve 40 ülkeden bini aşkın yabancının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. 10 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuara herkesi davet eden MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün Türkiye’nin mobilya merkezi olduğunu söyledi. Yan sanayiin iştirakiyle 209 firmanın fuarda olduğunu ifade eden Uğurdağ, “28 bin 500 metrekare alanı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Açılan fuarlarla İnegöl bir fuar şehri olmuştur. Senede 400 firma ile fuarlar gerçekleştiriyoruz. Sadece İnegöl değil, İstanbul’daki fuarına da organizasyon düzenliyoruz. Almanya, İtalya ve Çin gibi yurtdışında düzenlenen fuarlara da katılım sağlıyoruz. Türkiye’den katılım sağlayan bu firmaların yarısı ise İnegöl’den gerçekleşiyor” dedi.
İnegöl’ün yeni bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu savunan Uğurludağ, “”İnegöl yeni bir fuar alanını hak ediyor. Şu anda 80 dönüm üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanda yeni bir fuar alanı yapmayı hedefliyoruz. Bu projeyi ilk defa buradan sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah bu fuar alanı bize Türkiye’deki bütün mobilya sektörünü birleştirecek. İhracatı 1 milyar dolara çıkaracak hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Bu projeye herkesin destek vermesini istiyorum” diye konuştu.
Her konuda olduğu gibi mobilya sektörüne destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Düzenleyeceğimiz inovasyon ve tasarım faaliyetleriyle sadece Bursa merkezde değil, tüm ilçelerde yeniliğin konuşulduğu bir hafta yaşatmak istiyoruz. İnegöl’ün büyük üretim ve ihracat potansiyeli var. Bizler bölgemizi inovasyonla ön plana çıkartmaktayız. Aynı makine parkuru Çin’de ve İtalya’da var. Ama ihracatları farklılık gösteriyor. Bu makinelerde çıkan ürünleri farklılaştıran insanlardır. İnsana yatırım yapacağız ve daha fazla inovasyona katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “İş adamlarımız yaptıkları ürünleri sergileyecekler. İnşallah çok güzel anlaşmalar, iş bağlantıları yaparak Türkiye’ye katkıda bulunacaklar. Yurt içine ve yurt dışına çok satış yapmalarını diliyorum. Dünyanın neresinde fuar var ise İnegöl’den katılan firmalar oluyor. MODEF ve İMOS başkanları yeni projelerde çok büyük emekleri var. İnşallah bizden öncekilerin bıraktığı bu mirası bizden sonrakilere bırakacağız. MODEF Fuar alanı 60 bin metrekare alana çıkacak. Buna bütün devlet yetkililerimiz destek verecek. Ama 10 yıl sonra orasının da yetmeyeceğini düşünüyorum. 2001 yılında birçok firma yeri kapatmıştı. Ama bugün ikinci organize sanayi bölgesini yaptık. Bir takım sıkıntılar çekiyor olmanın üzüntüsünü yaşarken, geleceğe dair planlar yapmamız gerekiyor. İnşallah daha güzel günler göreceğiz” dedi.
Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ katıldı. Davetliler konuşmaların ardından kurdeleyi keserek stantları gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.