Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır hasadı başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mısır hasadı başladı.Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl genelinde ikinci ürün olarak yaklaşık 6 bin dönümlük mısır ekimi yapıldığını ve çiftçilerin bu mahsulden büyük kazanç sağladığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır hasadı başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mısır hasadı başladı.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl genelinde ikinci ürün olarak yaklaşık 6 bin dönümlük mısır ekimi yapıldığını ve çiftçilerin bu mahsulden büyük kazanç sağladığını belirtti. Çelik, “İnegöl’de ürün desenimizin çok olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Bu sebeple sık sık tarlaları geziyoruz. Şeker mısırı, patates hasadından, buğday, arpa gibi hububat hasatlarından sonra ekilen bir üründür. Bugün de yaklaşık 4 bin dönüm civarına çıktı. 2 bin dönüm de silajlık mısır var. Toplam 6 bin dönüme tekabül eden bir ürün oldu. Bunun seneye artacağını biliyorum. Bu mısırın tonu piyasada 600 lira civarında. 560-570 lira civarında fabrikalarla sözleşme imzalanıyor. Silajlık mısır da hayvancılıkta önemli yere sahip. İnegöl’ün toprakları verimli. Çiftçilerimize bereket diliyoruz” dedi.

Çiftçi Zakir Özonan ise, patatesten para kazanamayınca alternatif ürün olarak mısıra geçtiklerini söyleyerek, "Devletten mazot veya gübre desteği istemiyoruz. Sadece gübredeki vergiyi kaldırmalarını istiyoruz. Mısır bir taraftan alternatif gübre oluyor. Arayıp da bulamadığımız yeşil gübre yerine kullanılıyor. Slaj ekimi de çoğaldı. 200 liraya silajı alıyorlar. Alternatif ürün olarak bu ürünlere döneceğim. Artık patatesi terk ettik. Patatesi erken söküp mısırı zamanında ekmek lazım. Birinci ekim yaparsak randıman alamıyoruz. İkinci ekimde daha güzel mahsul veriyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.