Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİSİAD Bursa’da yeniden yapılanmaya gidiyor

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Bursa, yeniden bir yapılanmanın içine girmek ve istişare toplantıların sonuncusunu gerçekleştirmek için önceki akşam Başkan Erol Taşcı ve farklı sektör temsilcileri bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2019 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MİSİAD Bursa’da yeniden yapılanmaya gidiyor

Haber: BURHAN KAYA

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD),  sanayi ve kültür şehri Bursa’da ezberleri bozan faaliyetlerle kamuoyunun huzuran çıkmaya hazırlanıyor.

MİSİAD  ahilik geleneğini yeniden yaşatmak en küçük işletmeden holdinge kadar her kademeye ulaşmak icin yeniden yapılandırmanın olduğu, bunun için de  kimsenin dini görüşü, etnik kimliğine bakılmaksızın herkese aynı duygu ve  düşüncelerle hareket edeceklerinin altı çizildi.

Tanıtım toplantısında İş insanları, avukatlar, dernek başkanları, gazeteci ve reklamcıların yanı sıra küçük işletme sahiplerinin de olduğu herkese hitap eden geniş kapsamlı bir  toplantı gerçekleştirildi.

Başkan Erol Taşcı, “Türk sermayesine önem veren dünyada marka olmak ve  ahilik geleneğini yeniden canlandırmak için memleketimize ve Bursamıza hizmet etmek etmeye geliyoruz dedi.

Bir Türkiye mozaiği olarak en yakınından en uzağına giderek diğer derneklerden farklı olduğumuzu herkese ve her kesime göstereceğiz. Bunun için bizimle birlikte yol alacak arkadaşların birlikte bu taşın altına elimizi sokmamız gerektiğine inanıyorum” dedi

Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Başkan Taşcı,  amacımız büyük iş verenleri destekleyen ve kucaklayan  değil;  memurundan, işçisine,  küçük işletmecilerden büyük işletmecilere kadar  herkesi kucaklayacak bir aile yapısı kurmak dedi.

Taşcı, “Çanakkale ruhu nasıl olduysa ve en son TSK’nın gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Milleti nasıl kenetlendiyse biz de bu misyonla bu ruhla kimseyi ötekileştirmeden her görüşü, her fikri bir değer kabul ederek  yola çıktık bu heyecanla çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi.

‘ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YAPI OLMAK ZORUNDAYIZ’

Gecede söz alan Mahmut İnan ise şunları söyledi: “Bursa sanayi şehrinde iş insanlarının sorunları, istekleri var. Yaşadıkları sıkıntılar var. Biz, toplumun hangi kesiminden feryat yükseliyorsa duymak, çözüm üreten adımlar atmak zorundayız. Bu sorunları duymazdan gelen, üstünü örtenler gibi hareket etmeden mesuliyetlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. STK yöneticiliği, veballi çok büyük bir sorumluluktur. Bu bilinçle kendimize yön vermeye mecburuz” dedi.

Gecede birçok kişinin yapılanma için görüş ve önerileri de dinlendi ve MİSİAD misyonu ve vizyonu da farklı görüş ve önerilerin dikkate alınacağı bir oluşum olacağı bilgisi verildi.

‘FARK EDEN VE FARK EDİLEN OLMALIYIZ’

Gecede söz alan Hasan Karabulut ise şu ayrıntıya dikkat çekti: “Yeniden yapılanma sürecine  giren ve istişare toplantıların sonuncusunu gerçekleştirdiğimiz bu aşamada her şeyden önce vatana ve millete hayırlı olmasını dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü. Önümüzde bir taş var ,büyük bir taş herkesin bu taşı kaldırmak için elini taşın altına sokması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Seyit Onbaşı örneğini vererek şunları dile getirdi. Seyit Onbaşı’yı herkes tanıyor ama onu yetiştiren komutanı  Hilmi yüzbaşı’yı kimse tanımıyor. Seyit Onbaşı’ya farklı bir değer kazandıran cesareti, memleket sevdası, arzusu ve gayretidir diyerek faklı olmak farkındalık oluşturmak için cesaret ve gayretin bir arada olması gerektiğini söyledi.  Bunun için Türkiye’de ve Bursa’da çok önemli değer olarak sahaya çıkabilir ve ilklere imza atabiliriz” dedi.

Son olarak Milli ve manevi değerlere sahip çıkan ahilik geleneğiyle herkese deva olacak bir anlayışla 81 ilde 33 ülkede faaliyet gösterecek bir oluşum olacağız denildi.

Toplantıya katılanların birlikte hatıra fotoğrafı çekmesiyle gece sonlandırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.