Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın girişimcilerden panel

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, 123 ülkede aynı anda kutlanan ‘Global Girişimcilik Haftası ’dolayısıyla “Büyüyen Türkiye’de Kadın Girişimcinin Rolü” konulu panel düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın girişimcilerden panel


Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve kadın girişimcilerin katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi de olmaz büyümesi de. Kadın girişimcilerimizin ülkesi ve ailesi için daha fazla ne yapabilirim kaygısıyla yatırım yapması, istihdam sağlaması, üretmesi her türlü övgüye layıktır. Türk kadını, toplumsal hayatın aktörleri olarak iş dünyasındaki konumlarını gittikçe güçlendiriyor. Kadın girişimcilerimizin gelişimleri için düzenlenen eğitimler, gerek iş gezileri, gerekse de sosyal dayanışma projeleri takdire şayandır” dedi.
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek de, sosyal toplumumuzdaki başarısızlığın kadınlara karşı gösterilen ilgisizlikten kaynaklandığını vurgulayarak, “Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. Gelişmiş dünya ekonomilerinde kadın istihdam oranları yüzde 60-70’lerde. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 31 ile dünya ortalamasının yarısı civarında. Bu konuda 183 ülke içinde maalesef sondan 15’inci. Kadın istihdam rakamları gösteriyor ki kadının iş dünyasında hele hele karar verici makamlarda adı hiç yok” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘2023 Hedeflerine Ulaşmada Kadın Girişimciler’ konulu panelde, Yazılım Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sarılar, BIOTEKNO Kurucu Ortağı Betül Helvacı, BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter ve Kocamantel firması sahibi Rüveyda Kocaman, kendi başarı hikayelerini ve tecrübelerini katılımcılara aktardılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.