Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milyonlarca Dolarlık Gayrimenkul Projeleri Bursa’da Görücüye Çıktı

IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat 2016 Fuarı kapılarını açtı. 10 Nisan 2016 tarihlerine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarlar ile milyonlarca dolarlık gayrimenkul projeleri dünyaya pazarlanacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milyonlarca Dolarlık Gayrimenkul Projeleri Bursa’da Görücüye Çıktı
IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat 2016 Fuarı kapılarını açtı. 10 Nisan 2016 tarihlerine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarlar ile milyonlarca dolarlık gayrimenkul projeleri dünyaya pazarlanacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iki fuarın yaklaşık 6 milyar dolarlık projeleri alıcılarla buluşturduğunu belirterek, “Hedefimiz, bu fuar sayesinde sektöre 1 milyar dolar ciro sağlamak” dedi.
Türkiye’nin üretim üssü Bursa, BTSO liderliğinde TÜYAP Bursa iş birliğiyle fuarcılıkta ülkenin ve yakın coğrafyanın en önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Bursa’ya gayrimenkul özel bölümü ile İnşaat Fuarı, Ev&Stil, Contract Hotel Expo, Blok Mermer Fuarı ve Junioshow ile yeni nesil fuarları kazandıran BTSO, fuarcılık atağına ara vermeden devam ediyor.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul Fuarları 10 Nisan 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarın açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve sektör temsilcileri katıldı. BTSO liderliğinde TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Emlak Müşavirleri Odası (BEMO) işbirliğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı ve IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’nda 280’i aşkın firma stant açtı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’yı fuarcılık alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Nitelikli fuarların kentin fuarcılık vizyonuna da yeni bir bakış açısı getirdiğini ifade eden Burkay, kente gelen yerli ve yabancı yatırımcıların turizm ve hizmet sektörüne de hareketlilik kazandırdığını kaydetti. Burkay, “Sektörlerin rekabet gücüne güç katan fuarlar, ticaret hacminin yükselmesi ve tanıtıma katkıda bulunuyor. Yeni nesil fuar organizasyonları ile Bursa’mızın fuarcılık alanındaki potansiyelini ortaya çıkartıyoruz. Bursa’mızı fuarcılıkta Türkiye’nin başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
6 MİLYAR DOLARLIK PROJELER ALICIYLA BULUŞUYOR
Burkay, geçtiğimiz sene İnşaat Fuarı kapsamında sadece bir salonda ziyaretçilerini ağırlayan ‘Gayrimenkul Özel Bölümü’nün bu sene 2 ayrı salonda IRES Gayrimenkul Fuarı adı altında Bursa’ya kazandırdıklarını vurguladı. Üretilen ürünün alıcıyla buluşturulmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Burkay, “İnşaat Fuarı ve IRES Bursa Gayrimenkul Fuarlarımızda 6 milyar dolarlık değeri alıcılarla buluşturuyoruz. Hedefimiz, bu fuar sayesinde sektörün 1 milyar dolar ciro yapmasını sağlamaktır. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarımızda önemli satışlar gerçekleştirildi. Biz bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu katma değeri yüksek ürünleri, bu buluşmalarda tanıtacağız. Gayrimenkul ve inşaat projelerinin birlikte görücüye çıktığı IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı ile Bursa İnşaat Fuarı’mızın hem Türkiye hem de Bursa ekonomisine yeni bir ivme kazandıracağına inanıyor, kentimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“BURSA’YA TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMELİYİZ"
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO’nun TÜYAP ile birlikte Bursa’ya önemli fuar organizasyonları kazandırdığını ifade ederek, “Yeni alanlarda ve yeni inşaatlar yapmaktansa Bursa’nın artık tarihi ve merkezi mahallerinin dönüştürülmesini istiyoruz. Tarihi mahallere de yakışır nitelikli projeler üretmeliyiz. Hem kentsel dönüşümü sağlamalıyız, hem de tarihe karşı olan sorumluluğumu yerine getirmeliyiz. İnşaat ve Gayrimenkul fuarlarımız yüzde 42’lik büyüme gerçekleştirdi. Bu büyük bir başarıdır. Bursa BTSO öncülüğünde önemli bir fuar merkezi haline geliyor” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın İstanbul ile bütünleşerek ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını söyledi. Fuarcılığın Bursa ekonomisine büyük katkılar sağladığını anlatan Altepe, “BTSO öncülüğünde Bursa’da hayata geçen fuarlarımız kente her alanda büyük katkılar sağlıyor. Bizler inanıyoruz ki, geleceğimiz daha da parlak. Bu zor ve sıkıntılı ortamda dahi Bursa daha fazla büyümeye devam ediyor. İnşaat sektörü ülkemizin parlayan sektörüdür” diye konuştu.
"İLK KEZ TANITILACAK PROJELER DE VAR"
TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlenecek iki fuar organizasyonu ile inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin kalbinin Bursa’da attığını ifade etti. 6 ayrı salonda yaklaşık 280’i aşkın katılımcının stant açtığı ‘İnşaat Fuarı ile ‘IRES Gayrimenkul Fuarı’nın yurt dışından başta Körfez ülkeleri olmak üzere önemli alım heyetlerini de ağırlayacağını dile getiren Ersözlü, “Sektörümüzün oyuncuları 5 gün boyunca Bursa’da buluşacak. Bu fuarda ilk defa görücüye çıkacak projeler de yer alacak. Gayrimenkul yatırımcıları 2 ayrı salonda, İnşaat Fuarı katılımcıları ise 4 ayrı salonda projelerini ve ürünlerini pazarlama imkânı yakalayacak. BTSO ile birlikte hayata geçirdiğimiz fuarlarımız Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan inşaat ve gayrimenkul sektörlerine büyük canlılık katacaktır” dedi.
GAYRİMENKUL PATRONLARI BURSA’YA GELİYOR
Bursa İnşaat Fuarı ve IRES Gayrimenkul Fuarı, gayrimenkul sektörünün liderlerini tek çatı altında toplayarak oluşturduğu güçlü sinerji ile sadece yurt içinden değil, yurt dışından önemli yatırımcıları Bursa’da buluşturuyor. Azerbaycan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Dubai’den önemli yatırımcılar fuar organizasyonları kapsamında Bursa’ya gelecek. Bursa ve çevresinde yükselen marka konut projeleri, IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı kapsamında yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtılacak.
MİLYON DOLARLIK PROJELER SATIŞA ÇIKIYOR
Gayrimenkul Fuarı kapsamında konut, toplu konut ve villa projeleri, iş merkezleri, rezidanslar, ofis projeleri, arsalar, maket tasarım firmaları, bankalar, finansman şirketleri ve kredi veren kuruluşlar, gayrimenkul danışmanlık şirketleri ve emlak müşavirleri stant açarak fuardaki yerlerini alacak. Bursa İnşaat Fuarı’nda ise yapı malzemeleri, kapı, mutfak ve banyo sektörünün temsilcileri ziyaretçilerini ağırlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.