Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Hotar: Yeni Türkiye’nin rotası İzmir’de çizilecek

Sosyal işlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Nükhet Hotar, yarın başlayacak 5. İzmir İktisat Kongresi’nde Türkiye ve dünya ekonomisinin önümüzdeki 10 yılına ışık tutacak kararlar alınacağını söyledi. Kongrenin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekili Hotar: Yeni Türkiye’nin rotası İzmir’de çizilecek
Sosyal işlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Nükhet Hotar, yarın başlayacak 5. İzmir İktisat Kongresi’nde Türkiye ve dünya ekonomisinin önümüzdeki 10 yılına ışık tutacak kararlar alınacağını söyledi. Kongrenin 2008 yılında başlayan ve etkileri halen devam eden küresel kriz ortamında yapılacağına dikkat çekerek, "Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye’de düzenlenecek bu kongrede, hem ülkemizin hem de dünya ekonomilerinin bugünkü durumu ve geleceği masaya yatırılacak. 90 yıl önce Gazi Mustafa Kemal’in girişimleriyle toplanan ilk kongrede, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomideki yol haritası belirlendi. Bu kongrede ise 2023 hedeflerine koşar adım ilerleyen, bölgesinde ve dünyada lider ülke konumuna yükselen modern Türkiye’nin ekonomideki 10 yıllık rotası çizilecek." dedi.

5. İzmir İktisat Kongresi’nin tarihî misyonuna uygun bir içerikle toplanacağını, şu ana kadar 151’i yabancı 2 bin 663 davetlinin katılım teyidinin yapıldığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Hotar, İzmirlilerden sahiplenmelerini istedi. Dünyanın gözünün iki gün boyunca İzmir’de olacağını vurgulayan Hotar, şöyle devam etti: "EXPO 2020 adayı İzmir’in marka kent olma yolundaki çabalarına, 5. İzmir İktisat Kongresi önemli katkılar sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kongrenin EXPO 2020 oylamasından hemen önce toplanması, hükümetimizin İzmir’e verdiği önemin bir göstergesidir. EXPO gibi dünyanın en büyük fuarcılık organizasyonlarından birine talip olan İzmir, Türkiye ve dünya ekonomisinin geleceğinin tartışılacağı uluslararası organizasyona evsahipliği yaparak, adını tüm dünyaya bir kez daha duyuracaktır. Bu kongrenin toplanması için İzmir’in sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteleri, medyası ve siyasetçileri el ele verdi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te 2 trilyon dolar millî gelir, 500 milyar dolar ihracat ve 25 bin dolar kişi başına millî gelir hedefleyen Türkiye’nin aydınlık yarınlarına ışık tutacak bu kongre, köklü bir fuarcılık ve organizasyon geleneğine sahip İzmir’e çok yakışacaktır. Tüm hemşehrilerimizden, kongreyi sahiplenmelerini ve ilgi göstermelerini bekliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.