Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Yılmaz 'Bank Asya'ya yapılan intihardır' dedi, destek için hesap açtırdı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bank Asya’nın devlet eliyle batırılmak istenmesinin resmen bir intihar olduğunu söyledi. Yılmaz, "Özel bankalar devletin garantörlüğü altında olması gerekirken, devletin bu şekilde bindiği...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Yılmaz 'Bank Asya'ya yapılan intihardır' dedi, destek için hesap açtırdı
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bank Asya’nın devlet eliyle batırılmak istenmesinin resmen bir intihar olduğunu söyledi. Yılmaz, "Özel bankalar devletin garantörlüğü altında olması gerekirken, devletin bu şekilde bindiği dalı kesmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Adeta bir intihardır, adeta bir harakiridir.” dedi. Olaya tepkisini bankanın Afyonkarahisar şubesi önünde bir basın açıklaması yaparak dile getiren Yılmaz, bankaya destek için sembolik bir de hesap açtırdı.

Bir gazetecinin kısa bir süre önce sosyal medyada Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir toplantıda Bank Asya’yı batırma konusunun ele alındığı iddialarını sorması üzerine Yılmaz, “Bu bir tam bir hukuksuzluktur, bu tam bir zulümdür. Resmen ama resmen bir cadı avıdır. Bunu kabul kabul etmek mümkün değildir. Sermayenin rengi, dini, mezhebi olmaz derken dün başka bugün başka konuşmanın hiçbir manası yoktur. Bu iddialar basında yeraldı. Ancak hükümet tarafından yetkililer tarafından tekzip edilmemiştir. Demek ki doğruluğu söz konusudur.” diye konuştu.

Yılmaz, bunu kınadığını tavrının da bu istikamette olduğunu belirti. Anadolu insanının da bu şekilde zulme ‘dur’ zulme ‘hayır’ demesinin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “ Günlerdir görüyoruz. Pek çok bankalardan insanlar kredisini çekerek, malını mülkünü satarak, çocuğunun sünnet altınını getirip bankaya vererek Anadolu insanı bankasına sahip çıkmaktadır. Bunu zulme karşı çıkmak için sahip çıkmıştır. Bir yaptırım bir beklenti için değildir. Veya farklı bir yaklaşım için değil. Zulme dur demek için sahip çıkmıştır. Benim de bu tavrım bu yaklaşımımı hukuksuzluğa adaletsizliğe adama ve kurumlara göre farklı muameleye ve zulme dur demek içindir.” şeklinde konuştu.


Gazetecilerin devlet eliyle banka batırmanın dünyada başka bir örneği var mıdır? Sorusuna Yılmaz, şunları söyledi: “ İbretlik bir olaydır. Bu domino taşı gibi etki edeceğinin hiç farkında değillerdir. Bugün Türkiye’de böyle bir uygulama olursa, diğer bankalara da sıçrayabilir. Özel bankalar devletin garantörlüğü altında olması gerekirken, devletin bu şekilde bindiği dalı kesmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Adeta bir intihardır, adate bir harakiridir.”

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik yönden bir takım kurum kuruluşların batırılması konusunda jöleli danışmanlarına vermiş olduğu talimatların kabul edilmez olduğunu, şiddetle kınadığını savundu. Kınamanın yeterli olmadığın tavır koymak gerektiğini ifade eden Yılmaz, iktidarın hedefinde olan ve hak etmedikleri muameleye maruz kalan planlı ve programlı bir itibarsızlaştırma ve linç kampanyasına maruz kalan bankaya Anadolu insanının sahip çıktığını ve sonuna kadar da sahip çıkmaya devam edeceğini inandığını anlattı. Yılmaz şunları ifade etti: "Yapılmak istenen uygulama hukuksuz, adaletsiz ve zulümdür. Adeta bir cadı avıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Hukukun her zaman herkese gereklidir. Bugün hukuku ayaklar altına alanlara da hukuk gerekecek."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.