Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Vekil: Bank Asya’nın kapatılması talimatı, ekonomiye hançer sokmaktır

MHP Manisa Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erkan Akçay, Bank Asya’nın devlet eliyle batırılmak istenmesine Twitter üzerinden yaptığı uzun açıklamayla tepki gösterdi. Bankacılık sisteminin 57'nci Hükümet döneminde inşa edilen...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Vekil: Bank Asya’nın kapatılması talimatı, ekonomiye hançer sokmaktır
MHP Manisa Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erkan Akçay, Bank Asya’nın devlet eliyle batırılmak istenmesine Twitter üzerinden yaptığı uzun açıklamayla tepki gösterdi. Bankacılık sisteminin 57'nci Hükümet döneminde inşa edilen sağlam sütunlarla ayakta durduğunu, bu sütunları sarsmanın ekonomiyi kaosa sürüklemek olacağını savunan Akçay, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bank Asya’nın kapatılması için açıktan talimat vermekte ve bu talimatıyla da ekonomiye hançer sokmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğrudan Bank Asya'yı telaffuz ederek, BDDK’yı tehdit etmiş, Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder." diye ifade etti.

"CUMHURBAŞKANI BDDK’YI TEHDİT EDER GİBİ AÇIKLAMA YAPMIŞTIR"

Bugüne kadar devlet eliyle bankaların kurtarıldığını, şimdilerde ise devlet eliyle bankaların batırılmak istendiğini belirten Akçaş, “AKP devlet eliyle banka batırmak istemektedir. Bugüne kadar devlet eliyle bankalar kurtarılırdı, şimdi ise batırılmak isteniyor. Bank Asya meselesi ekonomi ve bankacılık sistemine dair olmaktan çıkmış, hükümet ve cumhurbaşkanınca siyasi bir cephe haline getirilmiştir. Oysa Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan bankalar konusunda tek yetkilinin ve açıklama makamının BDDK olduğunu vurgulamaktadır. Cumhurbaşkanı BDDK’ya talimat verir ve tehdit eder gibi açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanı, Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Bank Asya ve BDDK konusundaki açıklamaları birbiriyle çatışmaktadır.” dedi.

"CUMHURBAŞKANI KİŞİSEL KİNİ NEDENİYLE PİRE İÇİN YORGAN YAKMAKTADIR"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kişisel hırslarıyla hareket ettiğini ileri süren Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Cumhurbaşkanı açıklamaları AKP’nin Ekim 2005’te çıkardığı Bankacılık Kanunu’nun 74’üncü ve 158’inci maddelerine göre suç ihtiva etmektedir. Cumhurbaşkanı kendi kişisel kini nedeniyle pire için yorgan yakmaktadır. Bunu yaparken de, açıkça suç işlemektedir. Erdoğan bu açıklamalarıyla, on birlerce kişiyi mağdur etmekte ekonomiyi tehlikeye atmaktadır. Dip yapma sürecindeki bir banka, sermayesini nasıl arttıracaktır? Bank Asya dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde sermayesinin nakit yüzde 25 arttırılmasına karar verildiğini açıklamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bank Asya’nın kapatılması için açıktan talimat vermekte ve bu talimatıyla da ekonomiye hançer sokmaktadır." şeklinde kaydetti.

"BANK ASYA’DAN PARASINI ALAMAYAN BİR TEK KİŞİ BİLE YOKTUR"
Bank Asya’nın bütün olumsuzluklara rağmen mudilerini mağdur etmediğini belirten Akçay, “Şu an itibariyle Bank Asya’dan parasını alamayan bir tek kişi bile yoktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bank Asya’yı ve Türk bankacılık sistemini açıkça hedef almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrudan Bank Asya'yı telaffuz ederek, BDDK’yı tehdit etmiş, Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder. Hükümet ve cumhurbaşkanı bir an önce bankacılık sistemine dair açıklamalarına ve girişimlerine son vermelidir. Bankacılık sisteminde oynanan oyunlar ülkemizi büyük bir krizin eşiğine getirmiştir.” diye ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.