Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesleki yeterlilik belgesi üretime güç katıyor

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) ziyaret etti. MYK Başkanı Ceylan, mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mesleki yeterlilik belgesi üretime güç katıyor
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) ziyaret etti. MYK Başkanı Ceylan, mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç kattığını söyledi.
Türkiye’nin en büyük kapasiteli mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi MESYEB, MYK Başkanı Adem Ceylan’ı ağırladı. Adem Ceylan, 5 ayrı sektörde 64 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisine sahip MESYEB hakkında Genel Müdür Ramazan Karakök’ten bilgi aldı. Mesleki yeterlilik sisteminin işsizliğin azalması, verimlilik ve rekabet gücünün artmasına yardımcı olacağını belirten Adem Ceylan, 48 meslekte çalışanların gecikmeden mesleki yeterlilik sınavlarına katılarak belgelerini almaları gerektiğini ifade hatırlattı.
Adem Ceylan, sınav ve belgelendirme potansiyeli ile dikkat çeken BTSO MESYEB’in mesleki yeterlilik sisteminin ülke genelinde yaygınlaşmasına büyük katkı sağladığını söyledi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, merkezin iş dünyasının yerel ve küresel ekonomide rekabet gücünün artırılabilmesi için ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünün yetiştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağladığını ifade ederek “En kısa sürede MESYEB’in yeni merkezini de hizmete açacağız. Bursa’ya kazandırılan merkezimiz, mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek, meslek standartlarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanmasına öncülük ediyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.