Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesleki Eğitim Ve Gıda İsrafı, TOBB’da Masaya Yatırıldı…

Türkiye Gıda Sanayi Meclisi, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ve Meclis Başkanı Necdet Buzbaş’ın başkanlığında, TOBB Meclis toplantı salonunda, Meclis Üyelerinin katılımlarıyla “Mesleki Eğitim Sistemi ve Gıda İsrafı” konulu toplantı gerçekleştirdi. ​

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mesleki Eğitim Ve Gıda İsrafı, TOBB’da Masaya Yatırıldı…

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı; Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için, Bursa Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) arasında imzalanan, Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü hakkında bilgi verdi.

Matlı, “Okulumuz Cumhuriyet tarihi öncesinden bu yana ziraat teknisyeni yetiştiren köklü bir kurumdur. Okulumuzun daha kaliteli ve donanımlı bir eğitim verebilmesi için çalışıyoruz. Gıda Teknolojisi Alanında mesleki ve kariyer gelişim merkezi kurularak, mevcut öğrenci ve mezunlarımızın işgücü piyasası koşullarına göre bilgi ve beceri edinme süreçlerini desteklemek istiyoruz. Ayrıca başarılı öğrencilere burs desteği verilmesine başlanmıştır” dedi.

TOBB Meclis üyesi, Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetin Duruk ise, ağırlıklı gıda konusunda eğitim veren, 1100 öğrenci kapasiteli bir meslek lisesine yatırım yaptıklarını, özellikle eğitimcilerin eğitimine odaklandıklarını bildirdi. Duruk “Almanya’da aynı konuda çalışan bir meslek lisesi ile koordineli olarak çalışıyoruz ve oradaki eğitim sistemini burada uygulamayı hedefliyoruz. Bu sistemde bir öğrenci meslek lisesine kaydının yapılması için öncelikle işe girmesi gerekiyor. İş yeri, çalışanını haftanın 3 günü zorunlu olarak meslek lisesine gönderecek ve böylece meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarda iş bulmadaki sıkıntısını giderilmiş olacak” dedi.

Gıda Bankacılığı Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Aziz Akgül, gıda israfı ile ilgili yaptığı sunumunda, 1,3 milyar ton gıda israfıyla dünyada çok büyük bir adaletsizlik yaşandığına dikkat çekti ve istatistiki verilerle durumun vahametine değindi.

Meclis üyelerinin görüş ve değerlendirmelerinin ardından Türkiye Gıda Sanayi Meclisi, mesleki eğitim sistemi ve gıda israfı konulu toplantı sona erdi. 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.