Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası: Göstergeler, enflasyonun yeniden artacağı sinyalini veriyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun 20 Kasım'da yaptığı toplantının özetinde gıda yıllık enflasyonunun taze meyve-sebze kaynaklı olarak yeniden artış kaydedebileceği yönünde sinyal verdiği dile getirildi.Küresel...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun 20 Kasım'da yaptığı toplantının özetinde gıda yıllık enflasyonunun taze meyve-sebze kaynaklı olarak yeniden artış kaydedebileceği yönünde sinyal verdiği dile getirildi.

Küresel büyüme görünümünün zayıflamasıyla petrol fiyatlarında gözlenen düşüş eğiliminin, özellikle akaryakıt ve tüp gaz fiyatları kanalıyla, grup enflasyonu üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğu belirtilen özette “Kasım ayına ilişkin göstergeler, enerji yıllık enflasyonunun belirgin olarak gerileyeceğine ve grubun tüketici enflasyonuna olumlu katkısını sürdüreceğine işaret etmektedir.” denildi.

Üçüncü çeyrekte sanayi üretimi bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,5 oranında arttığına yer verilen özette şunlar kaydedildi:

“Üretimde gözlenen toparlanmanın iç talebin desteğiyle devam edeceği öngörülmektedir. Üçüncü çeyrekte özel inşaat yatırımlarının sınırlı ölçüde yavaşladığı düşünülmektedir. Özetle, bu dönemde özel kesim tüketim harcamalarının toparlanması özel kesim yatırım talebinin ise daha ılımlı seyretmesi beklenmektedir. Yılın ikinci yarısında iç talebin büyümeye daha fazla katkı vermesi ve iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma göstermesi beklenmektedir. Diğer taraftan, küresel para politikalarına dair belirsizlikler, finansal piyasalarda azalarak da olsa devam eden oynaklık ve tüketici güvenindeki zayıf seyir iktisadi faaliyete dair aşağı yönlü risk oluşturmaktadır. Bu görünüm altında, talep koşullarının enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskıları sınırlamaya devam etmesi beklenmektedir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.