Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’dan döviz kuru değerlendirmesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, “Yakın dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin 2017 yılı birinci çeyreğinden itibaren enflasyon üzerindeki etkili olacağını değerlendiriyoruz” dedi.Türkiye Cumhuriyeti Merkez...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, “Yakın dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin 2017 yılı birinci çeyreğinden itibaren enflasyon üzerindeki etkili olacağını değerlendiriyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, “2017 Yılında Para ve Kur Politikası” konulu toplantıda bir sunum yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası olarak fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşunun korunduğu bir çerçeveyi esas aldıklarını ve önümüzdeki dönemde de bu çerçeveyi korumaya devam edeceklerini belirterek, “Enflasyonun 2017 yılında yüzde 6,5’e geriledikten sonra, 2018 yılında yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörmekteyiz. Yılın son çeyreğinde iktisadi faaliyette ılımlı bir toparlanma öngörmekteyiz. 2017 yılında ise ihracat kanalından büyümeye gelen desteğin artacağını değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde toplam talep koşullarının enflasyona katkısının aşağı yönde aşağı yönde olmasını beklemekteyiz. Cari işlemler dengesi 2011 yılından itibaren kademeli düzelme eğilimi gösterdi. Enflasyon raporu dönemine göre risklerin bir miktar yukarı yönlü olduğunu söyleyebiliriz. Yakın dönemde TL’de de belirgin bir döviz kaybı gözlendi. Döviz kuru ve ithalat fiyatlarına ilişkin gelişmeleri enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarına yansımalarını Merkez Bankası olarak yakından takip etmekteyiz. Yakın dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin 2017 yılı birinci çeyreğinden itibaren enflasyon üzerindeki etkili olacağını değerlendiriyoruz. Son dönemdeki döviz kuru gelişmeleri ve vergi ayarlamalarına rağmen gıda fiyatlarındaki olumlu görünüm ve iç talepteki ılımlı seyir nedeniyle yüzde 7,5 olan 2016 yıl sonu enflasyon tahminimizi korumaktayız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.