Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meksika’nın 3 Büyük Market Zinciri Türk Çikolatası İçin Geliyor

Meksika’nın en büyük 3 market zincirinin satın alımcıları, Türk çikolatası ve şekerlemesi için Türkiye’ye gelecek.İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Zekeriya Mete, Meksika’da Türk ürünlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meksika’nın en büyük 3 market zincirinin satın alımcıları, Türk çikolatası ve şekerlemesi için Türkiye’ye gelecek.
İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Zekeriya Mete, Meksika’da Türk ürünlerinin yer alabilmesi için yaklaşık 4 yıldır temaslarda bulunduklarını söyledi. Meksika pazarını çok iyi incelediklerini aktaran Zekeriya Mete, “Meksikalı 3 büyük zincir market ile görüştük. Bu şirketlerin her birinin neredeyse bine yakın marketleri var. Bu firma yetkililerini Nisan -Mayıs ayı gibi Türkiye’ye getireceğiz. Firmalar ile görüşmelerini sağlayacağız” dedi.
Mete, Meksika’da şu an ekonomik bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Market, dağıtım teşkilatı açısından hem de sektör açısından orada çok iyi partnerler var. 130 milyonluk nüfusa sahip ciddi bir pazar. Meksika’da çikolata-şeker sektörümüz iyi iş yapabileceğini düşünüyorum. O bölgelerden alım heyetleri getireceğiz, ticari heyetler yapacağız. Bizim en çok değer verdiğimiz şey alım heyetleri. Alım heyetleri nokta atışı iş yapmamızı sağlıyor. Amerika kıtasına açılımımız devam edecek” dedi.
Şekerli Mamuller Tanıtım Gurubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu da, 12 ülkeden oluşan bir heyeti İstanbul’da ağırlayacaklarını ifade ederek, "Bunları Nisan ayı içerisinde programlamaya çalışıyoruz. Bunun yanına yine bu hedef ülkelerden ülkemize getireceğimiz basın mensupları ile pozitif bir Türk şekeri algısı oluşturacağız. Güney Amerika pazarı bizim hedefimiz, çıkışımız. Ortadoğu ve çevre ülkelerdeki ihracat kapılarımızı bu ülkelerle telafi edeceğimizi düşünüyorum. Peru, Arjantin ile ticaret hacmimiz sene içerisinde çok arttı. Arjantin’de değişen hükümet ithalat regülasyonları üzerine değişiklik yaptı ve ciddi bir tüketici, ciddi bir nüfus olduğu için Türkiye’ye çok ciddi talep geldi. Orada da heyetler organize edip getireceğiz. Şu anda ciddi anlamda Arjantin, Türkiye ile ilgili görüşmelere başladı. Bu noktada Şili ile ticaretimiz de olumlu artış var burada dizilerin çok etkisi var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.