Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medvedev’den ortak para birimi teklifi

Avrasya Ekonomik Birliği, yeni iki üye Kırgızistan ve Ermenistan’ın katılımıyla Kazakistan’da toplandı.Kazakistan’ın turistik beldesi Burabay’da Avrasya Ekonomik Birliği Hükümetlerarası Genişletilmiş Toplantısı yapıldı. Entegrasyon...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medvedev’den ortak para birimi teklifi
Avrasya Ekonomik Birliği, yeni iki üye Kırgızistan ve Ermenistan’ın katılımıyla Kazakistan’da toplandı.
Kazakistan’ın turistik beldesi Burabay’da Avrasya Ekonomik Birliği Hükümetlerarası Genişletilmiş Toplantısı yapıldı.

Entegrasyon sürecinin zor ekonomik şartlardan ve kur dalgalanmaları ve diğer ekonomik faktörlerden etkilendiğini kaydenden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bu sorunun aşılması ve uzun vadeli bir çözüm adına ortak para birimine geçilmesini teklif etti. Üye devletlerin finans sektörünü desteklemek ve alınacak tedbirler ve önlemleri koordine etmek için işbirliğinin önemli olduğunu belirten Medvedev, hiçbir ekonominin bu durumdan tek başına çıkamayacağını savundu.

Toplantıya; Kazakistanı Başbakan Karim Masimov, Rusya Başbakan Dmitri Medvedev, Kırgızistan Başbakan Temir Sarıyev, Ermenistan Başbakan Ovik Abraamyan, Belarus Başbakan Andrey Kobyakov ve Avrasya Ekonomi Birliği Başkanı Viktor Hristenko katıldı.

Toplantıya katılan liderler Kazakistan’ın kültür ve el sanatlarını tanıtan sergiyi gezdi. Rusya Başbakanı Medvedev kendi fotograf makinasıyla bol bol fotograf çekti.

Avrasya Ekonomi Birliği Astana’da Mayıs 2014 yılında imzalanan anlaşmayla kuruldu ve resmen 1 Ocak 2015’te hayata geçti. Birliğe ilk olarak Gümrük Birliği ülkleri olan Kazakistan, Rusya ve Belarus girdi. Birliğe Kırgızistan ve Ermenistan’ın dahil olmasıyla 170 milyon kişiye hitap eden bir pazar kurulmuş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.