Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medvedev: Rusya’yla ekonomik şantaj dili ile konuşamazsınız

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Rusya’yla ekonomik şantaj dili ile konuşulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Soçi’de düzenlenen yatırım forumunda Rusya’ya yönelik Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımları eleştiren Medvedev,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medvedev: Rusya’yla ekonomik şantaj dili ile konuşamazsınız
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Rusya’yla ekonomik şantaj dili ile konuşulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Soçi’de düzenlenen yatırım forumunda Rusya’ya yönelik Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımları eleştiren Medvedev, “Ülkemizle, diğer ülkelerle de ekonomik şantaj dili ile konuşamazsınız…” uyarısında bulundu.

Rusya’nın dünyanın en büyük ülkesi olduğunu, 150 milyon nüfusu ile nükleer bir güç olduğunu hatırlatan Medvedev, “Rusya’nın karşıtları ne istiyor? Uzlaşı olmadan tartışmalar üzerine yeni bir dünya düzeni mi kurmak istiyorlar? Ya da kendi gözlerini kapatarak Rusya’nın artık olmamasını mı istiyorlar? Avrasya’nın yarısını dünyanın geri kalanından izole mi edeceksiniz? Bu mümkün değil. Küçük ülkeler bile bu şekilde baskılara izin vermez.” eleştirisi getirdi.

Hükümetin de tüm ekonomik sorunlar için yaptırımları gerekçe göstermeye hakkı olmadığını kaydeden Medvedev, “Bizim altyapı sınırlamaları, yatırımların yetersizliği, kurumsal anlamda sorunlar gibi bir çok iç problemimiz de var. Bu daha hızlı adımla büyümemizi engelliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yaptırımların ve Rusya’nın uyguladığı ambargonun karşılıklı olarak kayıplara neden olduğunu belirten Medvedev, yaşanan tartışmaların küresel ekonomik sistemin istikrarsızlaşmasına neden olunduğunu söyledi.

Gerçekçi olma çağrısı yapan Medvedev, “Karşılıklı yaptırımlar hem Rusya hem de Batılı ülkeler açısından kötü. Biz bundan kaybediyoruz. Durumun nasıl gelişeceğini henüz öngöremiyoruz. 2008 krizi sadece ekonomik nedenlerden çıkmıştı. Mevcut sorunların temelinde ise siyasi nedenler var.” dedi.

Rusya açısından yaptırımların nasıl bir kayba neden olacağını tahmin etmenin zorluğunu yaşadıklarını itiraf eden Medvedev, Batılı ülkelerin de Rusya’nın cevabı ile ilgili sorunları olduğunu belirtti. Rusya Başbakanına göre dünyanın 6. büyük ekonomisi olan ülkenin yaşayacağı sorunların dünyanın diğer kısmı üzerinde de önemli etkileri olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.