Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB ve Turkcell’den işbirliği

Turkcell’in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015’te başlattığı ’Engelsiz Eğitim Programı’ projesi 1 yılda 29 ildeki 47 okulda hayata geçirildi. Proje, 2017’de tamamlandığında...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turkcell’in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015’te başlattığı ’Engelsiz Eğitim Programı’ projesi 1 yılda 29 ildeki 47 okulda hayata geçirildi. Proje, 2017’de tamamlandığında 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye ulaşılacak.
Turkcell’in engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla bundan 1 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yola çıktığı ’Engelsiz Eğitim Programı’nda tam 29 ile ulaşıldı. Şirketten yapılan açıklamada, proje kapsamında 47 okulda görme, işitme ve zihinsel engelliler için hazırlanan özel sınıflarla laboratuvarlar hayata geçirildi. 2 yıl süre biçilen ve 1 yıl içinde hedefin yarısından fazlasına ulaşılan 7 milyon TL bütçeli proje tamamlandığında Turkcell ve MEB toplamda 80 okuldaki 10 binden fazla öğrencinin eğitimine destek olacak.
Yarılanan proje ile şimdiden 5000’i aşkın öğrenci işitme ve görme engelli okullarında teknoloji sınıflarına, zihinsel engelli okullarında ise meslek atölyelerine kavuştu. Öğrencilerin meslek atölyelerinde okul sonrası iş hayatına hazırlanma imkânı tanınırken; bilgisayar ve teknoloji sınıflarında ise istihdama yönelik gelişimleri, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması sağlanıyor.
Mevcut zihinsel engelli okullarında Turkcell’in desteği ile konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, el sanatları atölyeleri kuruluyor ya da eskileri yenileniyor. İşitme engelli gençlerin grafik tasarım, bilgisayar teknolojileri ve benzeri alanlarda istihdam edilebilir hale gelmesi için bilgisayar sınıfları ile ihtiyaç duyulan diğer atölyeler kuruluyor. Görme engelli öğrencilerin kendileri için özel geliştirilmiş cihazlarla bilgiye daha kolay erişimi, kişisel ve mesleki gelişimleri sağlanıyor. Turkcell’in desteği ile görme engelli gençler ise sesli ekran okuyucu uygulamalarını kullanabiliyorlar. Az gören öğrenciler için ise akıllı tahta, etkileşimli büyüteç gibi malzemeler ile donatılmış sınıflar kuruluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.