Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAY Tohum şampiyon mısırlarını tanıttı

MAY Tohum’un yıllar süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği şampiyon mısır çeşitleri, Adana’da gerçekleştirilen MAY Bereket Şenlikleri ile ziyaretçilere tanıtıldı.Tarsus ve Havutlu Köyünde 27-29 Temmuz tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAY Tohum’un yıllar süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği şampiyon mısır çeşitleri, Adana’da gerçekleştirilen MAY Bereket Şenlikleri ile ziyaretçilere tanıtıldı.
Tarsus ve Havutlu Köyünde 27-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen tarla günlerinde MAY Tohum toplamda bine ulaşan ziyaretçiyi ağırladı. MAY Tohum Bereket Şenlikleri sonrasında devam eden Ar-Ge çalışmaları ve yeni mısır çeşitleri hakkında MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, "Türkiye’de bulunan 4 Ar-Ge merkezimizde çeşitlerimizi yerinde ıslah ederek geliştiriyoruz. Böylece Türk çiftçisi ve hedef coğrafya için toprak ve iklim şartlarına en uyumlu, stres şartlarına en dayanıklı ve verimli tohum çeşitleri elde ediliyor. Mısır Ar-Ge çalışmalarımızın yürütüldüğü Adana Denizkuyusu Köyü’ndeki 200 da Ar-Ge Merkezimizde her türlü Ar-Ge ve ıslah faaliyetini kesintisiz 12 ay yürütebilecek altyapıya sahibiz. Her yıl 2 jenerasyonu Adana Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Bu sayede, 16 yıl gibi Ar-Ge yapmak için kısa sayılacak bir sürede 32 jenerasyon ekim ve hasat yaparak 5 ticari mısır çeşidi ve çok sayıda yeni çeşidi pazara sunacak duruma ulaştık" dedi.
Yılda yaklaşık 17 bin melez üretip bunlardan 2 bin 500 adet civarı hibrit çeşidi seçerek ektiklerini belirten Çiftçiler, "Tekrar tekrar seçerek en iyi çeşitleri pazara getiriyoruz. Bu süreçte 32 jenerasyonu başarılı olarak tamamlamış, Türkiye’nin mısır ıslahı konusunda en deneyimli ıslahçı ekibi ve ürün yetiştiriciliğini iyi bilen yardımcı teknik personellerimiz ile bu toprakların yerli, rekabetçi mısır çeşitlerini geliştiren yerli tohum firması olmanın gururunu yaşıyoruz. Islah programlarımızın olgunlaşmasına bağlı olarak da üreticilerimizin verimlerini uzun dönemde arttıracak yeni çeşitlerin geliştirilme sürecini de güvence altına aldığımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Çiftçiler, "Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu yerinde ıslah ederek geliştirdiğimiz 72MAY80, 73MAY81 şampiyon mısır çeşitlerimizi 2015 sezonunda eken üreticilerimizin aldıkları verim sonuçları ile şampiyonluğu kanıtlandı. Yeni jenerasyon 75MAY75 ve 94MAY66 Mısır çeşitlerimiz ise beklentilerin de üzerine çıkan verim performansları ile en yeni şampiyonlarımız. Bu çeşitlerimizde yeni sezonda üreticilerimiz ile buluşmaya hazır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.