Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Vakfı: Dershaneler, eğitim sisteminin sonucudur

Çocuk Vakfı, dershanelerin Türkiye'nin eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu, Eğitim sisteminin kök sorunları çözülmeden yapılacak düzenlemelerin, sorunların ertelenmesine neden olacağını açıkladı.Vakıftan yapılan açıklamada, "Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk Vakfı, dershanelerin Türkiye'nin eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu, Eğitim sisteminin kök sorunları çözülmeden yapılacak düzenlemelerin, sorunların ertelenmesine neden olacağını açıkladı.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Türkiye ‘medeniyet fikri’ne dayalı insan yetiştirme felsefesiyle eğitim sistemini yeniden yapılandırmadıkça yeni kuşaklara karşı sorumlu kalmaya devam edecektir. Eğitim sistemi programı, okulu, öğretmeni, velisi, yönetimi ile eğitimin tüm özneleri ve paydaşları yorgun düşmüştür. Çocukların gelişme hakkı, okul başarısına göre değil, çocuklarımızı hayata hazırlayacak nitelikli bir eğitimle gerçekleşebilir. Eğitim sistemi, eğitimin içeriği, öğretmen mesleği, öğrenme süreçleri, öğrenme ortamları, öğrenci boyutu ve sınav modeli çerçevesinde tüm bileşenleri ve bütüncül bir yaklaşımla kök sorunların çözümüne yönelebilir." denildi.

Açıklamada, "Dershane gerçeği Türkiye’nin eğitim sisteminden kaynaklanan bir sonuçtur ve eşitlik ilkesine aykırı bir uygulamadır. Eğitimde eşitlik ilkesini hayata geçirecek düzenlemeler yapılarak dershaneleri ortaya çıkaran nedenler ortadan kaldırılabilir." ifadelerine yer verildi.










En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.