Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara’da Palamut Bereketi

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Marmara’da bol miktarda yakalanmaya başlayan palamudun tanesi 15 TL’den 10 TL’ye kadar düştü.1 Eylül itibariyle yeni av sezonu başladı ve av yasağı kalktı. “Vira bismillah” diyerek ağlara sarılan...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av yasağının kalkmasıyla birlikte Marmara’da bol miktarda yakalanmaya başlayan palamudun tanesi 15 TL’den 10 TL’ye kadar düştü.
1 Eylül itibariyle yeni av sezonu başladı ve av yasağı kalktı. “Vira bismillah” diyerek ağlara sarılan Marmara denizi balıkçılarının çoğunluğu, hamsi, sardalye ve palamut bolluğu ile karşılaştı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinden Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar, sezonun başladığı günden itibaren hamsiyle birlikte palamudu bol miktarda yakalamanın coşkusunu yaşarken, hamsinin tezgahlardaki kilo fiyatı 10 TL’de kaldı ve palamudun tanesi 15 TL’den 10 TL’ye kadar düştü. Tanesi yarım kilodan fazla gelen ve son yılların en kaliteli ürünü olduğu söylenen palamudu gören vatandaşlar, balık tezgahlarına akın ediyor. Aranan standartlara bire bir uyuşan Marmara hamsisinin fiyat düşüşü yaşamasını bekleyen vatandaşlar, 10 yıldır tezgahlarda görülmeyen Erdek sardalyesinden de memnun.
Havanın sıcak ve denizin de durgun olmasına rağmen bereketli bir sezonu başladıklarını ifade eden Bandırmalı balıkçılar, “Sezonun başladığı günden itibaren tezgahlarımız sabah saatlerinden itibaren gece yarılarına kadar insanlarla doluyor. Sezon ile birlikte palamut bolluğu da yaşanıyor. Sezonun ilk günlerinde bunlardan biraz daha ufak olan palamudun tanesi 15 TL’ydi. Gün geçtikçe palamut daha irileşti ve tanesi 10 TL’ye kadar düştü. Balıkçılar olarak, fiyatın daha da düşmesini bekliyoruz. Sezonla birlikte gayet iyi bir hamsi gelmeye başladı. Bu hamsinin bütün sezon boyunca devam etmesini istiyoruz. Çok kalibre bir hamsi. Aşağı yukarı 60-70 tanesi 1 kilo geliyor ve çok ta lezzetli. Palamudun bir tanesi 60 gram civarında geliyor ve daha da büyükleri oluyor. 2 torik te palamutlar ile birlikte ağlara takıldı. Toriklerin biri 2, biri de 2 kilo geliyor. Fiyatları da 40 ve 50 TL’den alıcı bulacak” dedi.
İlçedeki bazı ana cadde ve sokaklarda bolca bulunan seyyar balıkçıların tezgahlarında ise hamsinin fiyatı 5 ile 7 buçuk TL, palamudun tanesi de 7 buçuk TL’ye kadar düşmüş durumda.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.