Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmarabirlik’in Hedefi 500 Milyon TL Ciro

Marmarabirlik, iş yılı bazında ilk 5 ayda 147 milyon TL’lik satış rakamına ulaştı. Başkan Asa, "Yıl sonundaki 350 milyon TL’lik ciro hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki yıllarda 50 bin ton satış yaparak, 500 milyon TL...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmarabirlik, iş yılı bazında ilk 5 ayda 147 milyon TL’lik satış rakamına ulaştı. Başkan Asa, "Yıl sonundaki 350 milyon TL’lik ciro hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki yıllarda 50 bin ton satış yaparak, 500 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2015-2016 iş yılının ilk 5 ayında gerçekleşen satış rakamları ile yıl sonu hedeflerini değerlendirdi. Asa, ilk 5 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 22 artışla 147 milyon TL’lik satış rakamına ulaştıklarını belirterek, "Bu artışla birlikte yıl sonundaki 350 milyon TL’lik ciro hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki yıllarda 50 bin ton ürün satışı ve 500 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefe ulaştıkça, Marmarabirlik ürünlerinin girmediği hane, satılmadığı nokta kalmayacaktır" dedi.
TÜRKİYE’NİN 5 KATI BÜYÜDÜ
Başkan Asa, 2016 yılı ilk çeyreğinin zeytin sektörü için sıkıntılı geçtiğine işaret ederek, Marmarabirlik’in planlı satış politikaları sayesinde kasım ayında başlayan iş yılının ilk 5 ayını başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildirdi. Asa, 2015 yılında da Türkiye ekonomisinde bir önceki yıla göre yüzde 4 büyüme gerçekleşirken, Marmarabirlik’in aynı dönemde yüzde 19 oranında büyüme rakamına ulaştığını söyledi.
"EDT PAZARINI GENİŞLETECEĞİZ"
Marmarabirlik’in son 2 yıldır ulusal ve yerel zincir mağazaların raflarında daha fazla yer aldığını ifade eden Asa, "Önümüzdeki süreçte yerel zincir mağazalara önem vermeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra ev dışı tüketim (EDT) olarak adlandırılan otel, restoran gibi yerlere yapılan satışları artırmayı amaçlıyoruz. EDT, bizim için önemli bir pazar, günümüzde aileler dışarıda daha fazla vakit geçiriyor, ev dışında kahvaltı alışkanlıkları artıyor. Dolayısıyla EDT pazarını genişletmek amacıyla bir yandan bayi sayımızı artırırken, diğer yandan ürün portföyümüzü genişletiyoruz" diye konuştu.
KAPASİTE 55 BİN TONLARA ÇIKACAK
Başkan Asa, tüketici tercihleri doğrultusunda Ar-Ge departmanın ürün ve ambalaj çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı. Bu kapsamda küçük ambalaj üretimi için yaklaşık 10 milyon TL’lik yeni makine yatırımı yapıldığını kaydeden Asa, yeni yatırımlarla birlikte Marmarabirlik’in üretim kapasitesinin yıllık 30-35 bin tonlardan 55 bin tonlara çıkacağını bildirdi.
İHRACATTA HEDEF YENİ PAZARLAR
Marmarabirlik’in ihracat hedeflerini de değerlendiren Asa, sözlerini şöyle tamamladı:
"2015 yılı itibariyle Marmarabirlik’in ihracatı 6 bin tonlara ulaşmıştır. 2016 yılı sonunda ise ihracatımızı 6 bin 500 tonlara taşımayı hedefliyoruz. Tüketicilerin farklı damak tadına uygun ürünler sunmak ve bu sayede etnik pazar dışındaki ulusal market raflarında olmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı zamanda yurtdışında daha önce olmadığımız pazarlarda yer alabilmek için pazar çeşitlendirmesi yapıyoruz. Japonya ve Dubai gibi alternatif pazarlara ulaşmaya çalışıyoruz. Kısacası 6 kıtaya ihracat yaparak, Marmarabirlik’i bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.