Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmarabirlik İş Ortakları İle Buluştu

Marmarabirlik İş Ortakları İle Buluştu

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmarabirlik İş Ortakları İle Buluştu
Bayileriyle bir araya gelen Marmarabirlik, ramazan ayından önce televizyon kanallarında yayına girecek yeni reklam filmini görücüye çıkardı. Başkan Asa, "2018 yılında hedefimiz 50 bin ton ürün satışı ve 500 milyon TL ciroya ulaşmaktır. Birlik olursak hedeflerimize ulaşırız" dedi.
Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, yurtiçi ve yurtdışı bayi toplantılarını geçen hafta Antalya’da yaptı. Satışları artırmak, sıkıntıları tespit etmek ve çözüm üretmek maksadıyla yapılan toplantıda, Marmarabirlik’in "birlik olmak" temalı yeni reklam filmi görücüye çıktı. Bayilerin büyük ilgisini çeken reklam filmi, ramazan ayından önce televizyon kanallarında yayınlanmaya başlanacak. Toplantıda son dönemlerde sektörde yaşanan sıkıntıların birlikte aşılacağına yönelik mesajlar verilirken, yurtiçi ve yurtdışında yerel ve ulusal zincir market raflarında daha fazla yer alınmasına yönelik hedefler de ele alındı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ülke genelinde birçok sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de bir takım sıkıntılar yaşandığına işaret ederek, "Uyguladığımız satış politikaları ile bu süreci başarılı bir şekilde yönetmekteyiz. Büyümedeki en önemli sebep, Birliğimizin öz kaynaklarının doğru yerde, doğru zamanda ve düzenli şekilde kullanılmasıdır. Marmarabirlik, gücünü 32 bin ortağı ve 8 kooperatifinden almakta olup, elde edilen başarı ekip ruhundan kaynaklanmaktadır. Önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olası sıkıntıları da bayilerimizle birlikte aşacağımıza inancımız tamdır. Bu nedenle reklam filmimizi dalından soframıza kadar geçen tüm süreçlerde ’bir olma’, ’birlik olma’ mesajı verecek şekilde hazırladık. Kampanyamız, sosyal medyada da #birlikolursak hashtag’i ile yer alacak" diye konuştu.
"BİRLİK OLURSAK HEDEFE ULAŞIRIZ"
Bayilerine "iş ortaklarımız" şeklinde seslenen Başkan Asa, 2015 yılında 36 bin 500 ton ürün satışı ve 314 milyon TL net ciroya ulaştıklarını kaydetti. Marmarabirlik’in satış rakamlarını artırmak için her geçen yıl hedefi yükselttiklerini dile getiren Asa, "Bu yıl da geçtiğimiz yılın satış rakamlarını geride bırakmayı hedeflemekteyiz. 2016 yılında hedefimiz, satış rakamlarımızı en az yüzde 11 oranında artırarak 350 milyon TL ciroya ulaşmaktır. 2018 yılında hedefimiz, 50 bin ton ürün satışı ve 500 milyon TL ciroya ulaşmaktır. 2016 yılı sonunda ihracatımızı ise 6 bin tonlardan 6 bin 500 tonlara taşımayı hedeflemekteyiz. Birlik olursak hedeflerimize ulaşırız" ifadelerini kullandı.
Başkan Asa, ulusal zincirlerdeki başarılı çalışmalarının yanı sıra yerel zincirlerde de büyük bir artış yakalamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Marmarabirlik olarak, bütün illerin yerel zincir marketlerinde var olmayı ve raftaki yerimizi artırmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda, yerel zincir marketlerin raflarında yer alabilmemiz için bayilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bayilerimizin yerel zincirlere yapacağı satışlar yakından izlenecek olup, satışlarımızda miktar bazında artış beklemekteyiz.
"HER İLE BİR MAĞAZA AÇILACAK"
Bunun yanında ürünlerimizin tüketiciye en hızlı ve en kolay şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla önümüzdeki yıllarda her ilde Marmarabirlik ürünlerinin sunulacağı franchising mağazalar açmayı planlamaktayız. Bu konuda bayilerimizden gelecek talep ve önerileri değerlendirerek, hızlı bir şekilde ilerlemek istiyoruz. Ayrıca son bir yıldır zeytinyağında görülen tağşiş sebebiyle güvenilir marka olan Marmarabirlik’e önemli bir misyon yüklenmiştir. Hedefimiz, bundan sonraki yıllarda sofralık zeytinde olduğu gibi zeytinyağı sektöründe de ülke genelinde söz sahibi olmaktır. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yurtdışında ise tüm bayilerimizin her ülkede ulusal ve yerel zincir mağazalarda yer almasını hedeflerimiz arasına koymuş olup, Marmarabirlik’i bir dünya markası haline getirmek istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.