Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marketlerdeki etiketlere dikkat

Bursa’daki bazı zincir marketlerde etiket fiyatlarının kasalarda farklı çıkması tüketicileri mağdur ediyor. Çok sayıda mağazası bulunmasına rağmen kasa fiyatı ile etiketini tutturamayan büyük marketlerde etikete dikkat etmeyen vatandaş...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’daki bazı zincir marketlerde etiket fiyatlarının kasalarda farklı çıkması tüketicileri mağdur ediyor. Çok sayıda mağazası bulunmasına rağmen kasa fiyatı ile etiketini tutturamayan büyük marketlerde etikete dikkat etmeyen vatandaş fazla para ödüyor.
Uludağ Tüketici Derneği Başkanvekili Kenan Sertalp, özellikle ramazan ayında çok sık yaşanmaya başlanan bu hatanın firma tarafından sehven yapılmasına rağmen, tüketici bakımından bir hak ihlali olduğunu söyledi. Özellikle sebze ve meyvelerde fiyatların günlük değişim gösterdiğini, merkezden girilen fiyatların kasada ödeme için esas alındığını anlatan Kenan Sertalp, “Ancak mağazadaki reyon görevlileri etiketleri değiştirmeyince müşteri açısından aldatılma hissi oluşuyor. Bu durum hem mağazalar için itibar zedelenmesine sebep oluyor, hem de kasada uzun kuyruk oluşmasına yol açıyor. Müşteri nezdinde çalışanları da mahçup ediyor. Bu durumda bazı marketler kasadaki fiyattan malın bedelini almakta ısrar ederek, müşteriyi alış-verişten vazgeçiriyor. Bazıları ise etiket fiyatına göre ücret düşüşü yaparak kanunen yapılması gerekeni yapıyor. Ancak en önemlisi devletin bu işleri denetlemekle görevli birimlerinin yeterince sahada olmamasıdır. Bu konular şikayete bağlı olarak değil, gözlemci ve kontrol eden sıfatı ile Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü tarafından denetlenmelidir. Sıkıntı müşteriye aksetmeden bu şekilde halledilebilir. Aynı şekilde, pazar ve çarşılarda etiketsiz olarak ürün teşhir eden dükkanlara da Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılmalıdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.