Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marka Şehir İzmir’de Tartışıldı

Gün+Partners Patent Trademark Bürosu, Avrupa Toplulukları Marka Derneği (ECTA) işbirliğiyle Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasının Şirket Büyümesindeki Önemi başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerde, markalar ve tescil süreçleri hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marka Şehir İzmir’de Tartışıldı
Gün+Partners Patent Trademark Bürosu, Avrupa Toplulukları Marka Derneği (ECTA) işbirliğiyle Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasının Şirket Büyümesindeki Önemi başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerde, markalar ve tescil süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Hilton İzmir’de gerçekleştirilen Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasının Şirket Büyümesindeki Önemi başlıklı toplantıya, Gün+Partners Avukatlık Bürosu Ortak Avukatı Uğur Aktekin, Anadolu Grubu Hukuk İşleri Koordinatörü Mustafa Yelligedik, Gün+Partners Avukatlık Bürosu Ortak Avukatı Hande Hançar Çelik, Hogan Lovells firması avukatlarından İza Junker ve Gün+Partners Patent Trademark Direktörü Pınar Arıkan konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, markaların şirketlerin büyümesinde en önemli unsur olabildiğine dikkat çeken Gün+Partners Avukatlık Bürosu Ortak Avukatı Uğur Aktekin, markaların oluşması ve korunmasının önemini vurguladı.
COĞRAFYANIN ÖZELLİKLERİNE DİKKAT
Kurumsal Marka Stratejisi başlıklı oturumda söz alan Hande Hançar Çelik de, bir markayı oluştururken öncelikle tescil araştırması yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Marka tescilini alırken farklı markalarla benzerlik ve çağrışım olmaması gerektiğini hatırlatan Çelik, “Marka tescili çok önemli bir konu. Türk Patent Enstitüsünden tescil araştırmaları yapılmalı. Eğer seçtiğiniz marka yurt dışında da kullanılacaksa kullanacağınız coğrafyanın özelliklerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bir kelime farklı dillerde farklı anlama gelebiliyor” diye konuştu. Avukat Çelik, tescil sürecinin 10 yılda bir yenilenme, kullanma ve koruma süreçleriyle devam ettiği bilgisini de verdi.
“MARKAMIZI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Anadolu Grubu Hukuk İşleri Koordinatörü Mustafa Yelligedik ise Anadolu Grubu ve bağlı şirketlere ilişkin yaşanmış örnekleri katılımcılarla paylaştı. Yelligedik, 10 farklı sektörde 60 bin çalışana sahip olan ve toplam 19 ülkede operasyonu bulunan Anadolu Grubunun son 10 yılda markalarını korumak için önemli çalışmalar yaptığını kaydetti. Yelligedik, Anadolu Grubunu simgeleyen ve bir yıldız formu verilen A harfini de korumaya aldıklarını belirterek, bu sembolün görüldüğü her yerde, gurubun gücünü ve güvenilirliğini yansıtması açısından da önem taşıdığının altını çizdi. 60 yıllık bir geçmişi bulunan Anadolu Grubunun çoklu ve tekli sınıf tescillerinin yapıldığını ve yurt dışında da marka tescillerini aldığını belirten Yelligedik, tanınmış marka tesciline ve statüsüne sahip olduklarını da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.