Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat'a oryantiringle İskandinav turist çekilecek

İskandinav turistler, Antalya'nın Manavgat ilçesi destinasyonuna oryantiring (yön bulma) sporuyla çekilecek. Her yıl 270 bin Norveç, İsveç, Danimarka veya Finlandiyalı turist, Uluslararası Oryantiring Federasyonu'na (IOF) üye 70 ülkeye giderek...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İskandinav turistler, Antalya'nın Manavgat ilçesi destinasyonuna oryantiring (yön bulma) sporuyla çekilecek. Her yıl 270 bin Norveç, İsveç, Danimarka veya Finlandiyalı turist, Uluslararası Oryantiring Federasyonu'na (IOF) üye 70 ülkeye giderek spor yapıyor.

İskandinav turistler, Antalya bölgesine koşarak yön bulma sporu için son beş yıldır geliyor. IOF, antik kentlerde uluslararası oryantiring yarışmasını, Nepal'den sonra dünyada ikinci defa Manavgat'ta, Selge ve Seleukeia antik kentlerinde yaparak, İskandinav sporculara bölgeyi tanıtmıştı. Oryantiringin başta Norveç'te olmak üzere 105 yıldır yapıldığı, önceleri askerî bir spor olmasına karşılık son 40 yıldır herkesin yaptığı bir spor haline geldiği belirtildi.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Hüseyn Aydoğan, bölgede yılın 12 ayı oryantiringin canlı tutulması için Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) ve IOF Genel Sekreteri Barbro Rönnberg'le sürekli görüşme içinde olduklarını söyledi. Aydoğan, hedeflerinin 2015 yılında yön bulma sporuyla 70 bin İskandinav turisti çekebilmek olduğunu kaydetti. Manavgat'ın coğrafya ve iklim yapısı, arkeolojik varlık zenginliğiyle yılın 365 günü oryantiring yapmaya elverişli olduğunun altını çizen Aydoğan, İskandinav ülkelerinde bu spor okullarda seçmeli ders olarak okutulduğu için Oslo'dan Kopenhag, Helsinki'den Stockholm'a kadar 7'den 77'ye yapıldığını söyledi. Aydoğan, "Bölgemiz, yön bulma sporu çok elverişli. Özellikle İskandinav turistler, Beşkonak Köprülü Kanyonu bölgesini çok seviyor. 2015 yılında oryantiring sporuna bağlı 70 bin İskandinav turistin gelmesini hedefliyoruz. Özellikle İskandinav gençler bölgeyi çok seviyor. Oryanting sporu yaygınlaşınca Manavgat'a daha çok İskandinav turist gelecektir. İskandinav turistler, diğer turistlerine göre iki kat daha fazla harcama yapıyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.