Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maliye'den Taraf sorusuna 'vergi mahremiyeti' cevabı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Taraf gazetesine vergi incelemesine yönelik soru önergesine 'vergi mahremiyeti' diyerek cevap vermedi. Şimşek'in konuyla ilgili yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Taraf gazetesine vergi incelemesine yönelik soru önergesine 'vergi mahremiyeti' diyerek cevap vermedi.

Şimşek'in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "01/08/2010 tarih ve 27659 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6009 sayılı Kanun ve 10/07/2011 tarih ve 27990 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile vergi incelemelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Bu kapsamda vergi incelemeleri, Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesi kapsamında vergi mahremiyeti ilkesini esas alarak mükellef haklarını korumaya dayalı, mükellef ayrımı yapılmaksızın tüm mükellefleri kavrayacak şekilde belli risk analizleri sonucunda oluşturulan veriler kapsamında yerine getirilmektedir. Bu çerçevede, mezkur soru önergesinde talep edilen bilgilerin, mükelleflerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine ve işletmelerine ait bilgiler olduğu dikkate alındığında, bu bilgilerin açıklanması vergi mahremiyeti nedeniyle mümkün bulunmamaktadır. Vergi Müfettişlerinin terfi işlemleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna göre yapılmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.