Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maliye Bakanı'ndan 200 bin kişiye kritik uyarı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hakkında vergi incelemesi olduğu için yeniden yapılandırmaya başvuramayacağını sanan 200 bin mükellefe "Size ek süre verdik. 30 Kasım'a kadar başvurun bu yapılandırmadan siz de yararlanın" uyarısı yaptı. Ağbal, ek sürenin sadece hakkında vergi incelemesi olanlar için geçerli olduğunu, diğer tüm borçlar için yeniden yapılandırma başvurusunun 25 Kasım'da ilk taksidi ödeme süresinin ise 30 Kasım'da sona ereceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanı'ndan 200 bin kişiye kritik uyarı
Ağbal, dün TBMM genel Kurulunda kabul edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısına bir hüküm eklendiğini belirtti. Buna göre haklarında vergi incelemesi olup da kendilerine yapılan tebligat üzerine 30 günlük başvuru süresini kaçıran mükelleflere yeni bir hak verildiğini belirten Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu maddeyi bir örnekle anlatmak gerekirse; 19 Ağustos 2016 tarihinde hakkında vergi incelemesi olan bir mükellefimiz, yapılandırma imkanlarından inceleme bittikten sonra yararlanabiliyor. İnceleme bitiminde kendilerine ihbarname tebliğ edilen mükelleflerimizden bazıları bu 30 günlük süre içinde başvurusunu yapmış, yapılandırmanın getirdiği imkanlardan yararlanmış. 200 bin civarında mükellefimiz ise kendileri için de sürenin Ekim ayının sonunda bittiğini düşünerek, başvurusunu yapmamış.

Yine haklarında vergi incelemesi olan bazı mükellefler de başvuruyu yapmış, ancak ödeme süresinin kendileri için de 30 Kasım olduğunu zannederek, gereken sürede ödemelerini yapmamış. Şimdi, bu durumda olup da yapılandırmanın getirdiği haklardan yararlanma imkanını kaybeden mükelleflerimize yeni bir şans tanıyoruz."

"SÜREYİ KAÇIRANLARA EK SÜRE"
Ağbal, 20 Ağustos 2016 tarihi ile 31 Ekim 2016 tarihleri arasında, tebliğ edilen ihbarnameler üzerine süresinde, yani 30 günde başvuramayan mükelleflerin, yeni getirilen bu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiği ay sonuna kadar başvurularını ve ödemelerini yapabileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen kanunun bu ay içinde yürürlüğe gireceğini düşündüğünü dile getiren Ağbal, "Dolayısıyla, söz konusu vatandaşlarımız, kanundan yararlanmak için bu ay sonuna kadar, yani 30 Kasım'a kadar başvurabilecek. Yapılandırılan tutarların ilk taksit veya peşin ödemesi de aynı süre içinde yapılacak." ifadelerini kullandı.

İNCELEMESİ DEVAM EDENLER
Ağbal, vergi incelemesi halen devam eden mükelleflerin ise incelemeleri bittikten sonra kanundan yararlanma haklarının olduğunu hatırlatarak, "Bunun için mükelleflerimize hazırlanan broşürlere ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan dokümanlara bakmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

DİĞERLERİ İÇİN SÜRE 25 KASIM'DA DOLUYOR
Maliye Bakanı Ağbal, söz konusu düzenlemenin sadece haklarında vergi incelemesi olanları ilgilendirdiğine dikkati çekerek, "Vatandaşlarımızın tekrar dikkatini çekiyorum. Bu düzenleme özel bir hükme yönelik. Yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmak için son başvuru süresi olan 25 Kasım 2016 tarihi değişmedi. İlk taksit ve peşin ödemeler de 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılacak." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.