Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maliye Bakanı Ağbal’dan OVP değerlendirmesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı canlı yayında 2016 yılı sonu itibariyle hedeflenen yüzde 3,2 büyüme tahminin ihtiyatlı, gerçekçi bir tahmin olduğunu belirtti. Ağbal, açıklamalarında tahminin yıl sonunda beklentiden yukarı sonuçlanabileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı canlı yayında 2016 yılı sonu itibariyle hedeflenen yüzde 3,2 büyüme tahminin ihtiyatlı, gerçekçi bir tahmin olduğunu belirtti. Ağbal, açıklamalarında tahminin yıl sonunda beklentiden yukarı sonuçlanabileceğini de sözlerine ekledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV canlı yayınında dün Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi. 2016 yılı için büyüme tahmininin yüzde 4,5’ten yüzde 3,2 düşürülmesini yorumlayan Ağbal, "Yüzde 3,2’lik büyüme tahmini ihtiyatlı ve gerçekçi bir tahmindir. Ancak bu tahminler yıl sonunda beklentiden yukarı sonuçlanabilir" dedi. Yıl sonu büyüme tahminin revize edilmesini değerlendiren Ağbal, "Bu revizeyi yapmamızı gerektirecek gerek iç gerekse dış koşullar meydana geldi. Global ekonomide IMF tahminlerine uygun olarak büyüme gerçekleşeceğini düşündük. Turizm sektörü için yılın başında daha olumlu beklentiler vardı. Rusya’yla yaşanan kriz ve terör olaylarıyla birlikte turizm sektöründeki olumlu beklenti gerçekleşmedi. Tarım sektöründe hava koşulları nedeniyle aşağı yönlü etki görüldü. OVP rakamları dünyada benzer ülkelerle karşılaştırıldığında başarılıdır. Türkiye gerek gelişmekte olan ülkeler gerekse Çin ve Hindistan hariç diğer gelişmiş ülkelerin üzerinde yer aldı. 4. çeyrekte toparlanacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.
Ağbal, OVP’nin açıklanmasının ardından piyasalardaki hareketlendirmeleri "Bugün ve dün yaşanan piyasalardaki aşağı yönlü hareketlere bakılarak Türkiye ekonomisi değerlendirilmemelidir. OVP piyasalar üzerinde olumlu etkiler yaptı. Tahminlerin piyasalar tarafından son derece rasyoneldir. Bunu yapısal reformlarla da desteklemeliyiz. Önümüzdeki dönemde istikrar devam edecek. Özellikle yapısal reformlar yapılacak. Döviz kuru ekonomiye katkı sağlayacak düzeyde kalacağını tahmin ediyoruz" şeklinde değerlendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.