Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Makedonya ile ticaret hacmimizi iki katına çıkarmak istiyoruz”

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Makedonya ile ticaret hacmimizi iki katına çıkarmak istiyoruz”

İade-i ziyaret şeklinde geçen görüşmede, Türkiye ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasındaki siyasi ve ekonomik meseleler görüşüldü.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski’nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vekil Kılıç, “Dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya ile tarihsel bağlarımız bulunmaktadır. Biz Kuzey Makedonya’nın ilerleyen günlerde, ekonomik anlamda daha da güçlü hale gelmesini istiyoruz ve destekliyoruz. Yarın itibariyle Kuzey Makedonya’nın NATO’ya girişi ile ilgili karar TBMM Başkanlığı’nda ele alınacak ve bu konudaki desteğimizi Sayın Büyükelçi’ye ilettik” dedi.

Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vekil Kılıç, “Kuzey Makedonya’da ticari faaliyette bulunan Türk şirketlerimizin Makedonya ekonomisi için önemli işler yaptığını Sayın Büyükelçi’ye ifade ettik. Türk şirketlerinin Kuzey Makedonya’daki faaliyetlerini daha da arttırmalarına yönelik çalışmalar içerisinde olduğunuzu dile getirdik. Makedonya ile şu andaki ticari hacmimiz 550 milyon dolar düzeyinde. Bunu en kısa zamanda iki katına yükseltip 1 milyar dolar düzeyine çıkartmak istiyoruz. Zaten bunu da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Toplantısı nedeniyle bulunduğu Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski ile yaptığı görüşmede dile getirmişti. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop ile birlikte yapmış olduğumuz ziyarette belirtmiştik. Bugün Sayın Büyükelçi ile bu hususları bir kez daha değerlendirme imkanı bulduk” şeklinde konuştu.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski ile eğitim konularını da görüştüklerini sözlerine ekleyen Vekil Kılıç, “Makedonya’da nüfusunun yüzde 4’ünün üzerinde soydaşımız bulunuyor. Biz bu soydaşlarımızla da çeşitli STK’lar aracılığıyla irtibat halindeyiz ve Makedonya’nın kalkınmasında orada yaşayan bizim soydaşlarımız büyük rol üstleneceklerdir” dedi.

Ziyaretin samimi bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Vekil Kılıç, “Görüşmemiz sırasında Sayın Büyükelçi de öncelikle bizim Makedonya ile alakalı gösterdiğimiz gayrete teşekkür etti. Hem uluslararası dünyada hem de Makedonya ekonomisinin daha da gelişmesi için desteğimizin devamını istedi. Makedonya’nın bir turizm merkezi haline gelmesi ve daha çok tanınması için destek istedi” dedi.

Vekil Kılıç, son olarak Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun en kısa zamanda bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.