Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mağazalar, müşteri deneyimini dönüştürmek için IoT teknolojisini kullanıyorlar

Perakendecilerin izleme ve bakımdan, lokasyona dayalı servislere kadar IoT’yi (nesnelerin interneti) benimsemeleri, müşteri deneyiminin geliştirilmesine ve karlılığın artmasına neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Perakendecilerin izleme ve bakımdan, lokasyona dayalı servislere kadar IoT’yi (nesnelerin interneti) benimsemeleri, müşteri deneyiminin geliştirilmesine ve karlılığın artmasına neden oluyor.

Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba tarafından gerçekleştirilen araştırma gerçekleştirildi. Buna göre, perakendecilerin izleme ve bakımdan, lokasyona dayalı servislere kadar IoT’yi (nesnelerin interneti) benimsemeleri, müşteri deneyiminin geliştirilmesine ve karlılığın artmasına neden oluyor. Normal mağazalar, IoT teknolojisi sayesinde online alışverişle rekabet edebiliyor, tüketiciler için kişiselleştirilmiş ve cazip mağaza içi deneyimleri sunabiliyorlar. 2019’a kadar perakende kurulumlarının yüzde 79’u IoT teknolojisini benimsemiş olacak ve yüzde 77’si bunun sektörü dönüştüreceğine inanıyor. Rapor, perakende ve dağıtım alanındaki en popüler bağlantılı cihazlardan bazılarını şöyle tespit etti: barkod okuyucuları, kişisel mobil cihazlar ve akıllı hoparlörler / TV / ses sistemleri.

Rapor şunları da ortaya çıkardı:

IoT, perakendede, izleme ve bakımdan (araştırmaya katılan insanların yüzde 68’i IoT’yi bunun için kullandıklarını söylediler) lokasyon temelli servislere (yüzde 57) kadar kullanılıyor.

IoT’nin kazançları arasında şunlar var: iyileştirilmiş müşteri deneyimi (katılımcıların yüzde 81’i bunu belirtiyor); organizasyonun görünürlüğünün iyileşmesi (yüzde 78’i bunu kabul ediyor) ve artan karlılık (yüzde 74’ünün kabulü).

IoT’den gelen tehditler şunları kapsıyor:

Kötü amaçlı yazılımlar (yüzde 41), casus yazılımlar (yüzde 31) ve kimlik avcılığı (yüzde 25). Kazançlar kendini gösteriyor, ancak IoT teknolojisini benimsemek güvenlik riskleri taşımıyor da değil.

IoT’yi kendi işlerinde kullanan kuruluşların (Aruba araştırmasına katılan) yüzde 84’ü IoT ile ilgili bir güvenlik ihlali yaşamışlar. Yarısından fazlası, dış saldırıları bu teknolojinin benimsenmesinin önündeki önemli bir engel olarak bildiriyor.

Bununla birlikte, IoT teknolojisi korunabilir ve kullanıcı verileri açısından yararlı.

Aruba Clear Pass teknolojisinin, kablolu ve kablosuz erişim kontrolünü mümkün kıldığı ve özellikleri arasında saldırı tespitinin de var olduğu bildirildi. Perakendeciler, ağlarını korumak için Clear Pass çözümünü kullanarak IoT teknolojisi ile ilişkili riskleri ve açık noktaları azaltabildiği, mağaza içi ve online tüketici etkileşimlerinden elde edilen kullanıcı verileri, perakendecilerin müşterilerini daha iyi anlamalarına ve iş kararları vermelerine yardımcı olabildiği söylendi.

Aruba’da Kıdemli Direktör Jon Moger şunları söyledi: "Perakende sektöründe IoT’nin etkisi büyük bir potansiyele sahip. IoT teknolojisinin gerçekleştirebileceği şeylerin gerçekleşmesinin mağaza içi deneyim standartlarını ve tüketici beklentilerini artırırken, mağazalardaki dönüşümleri de görüyoruz. IoT’nin faydaları potansiyel güvenlik riskleri ile birlikte yaygın olarak bildirilmektedir. Ancak, Clear Pass gibi doğru güvenlik çözümleri ile ağ erişimi kontrol edilebilir ve sızma tehdidi ortadan kaldırılabilir".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.