Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Limandaki yavaşlamanın önüne geçmek için rıhtımlar devreye alınsın'

Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Limanı'ndaki genişletme çalışmaları nedeniyle işlerin yavaşlamasının önüne geçmek için Serbest Bölge'de yer alan rıhtımların devreye alınmasını istedi. Özdemir yaptığı açıklamada...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Limanı'ndaki genişletme çalışmaları nedeniyle işlerin yavaşlamasının önüne geçmek için Serbest Bölge'de yer alan rıhtımların devreye alınmasını istedi.

Özdemir yaptığı açıklamada limandaki genişletme çalışmaları nedeniyle işlerin yavaşladığını öne sürdü. Limandaki dökme yük hizmetlerinin verildiği 4, 5 ve 6 numaralı rıhtımlarda genişletme çalışması yapıldığını ifade eden Özdemir, "Bu nedenle liman hizmetlerinde bir yavaşlama ve demuraj maliyetlerinde bir yükselme var. Bu durum dış ticaretle uğraşan firmalarımızın mağduriyetlerine ve şikayetlerine yol açmakta." diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak liman yetkililerinden bilgi istediklerini anlatan Özdemir, "Bize verilen bilgiye göre 180 milyon dolarlık bir yatırım yapılıyor, çalışmalar tamamlandığında büyük tonajlı gemilerin limana yanaşması mümkün olacak. Bu çalışmaların yapılmasından biz de memnuniyet duyuyoruz. Ancak çalışmaların 2015 yılı sonunda tamamlanacak olması nedeniyle, bu süre zarfındaki sıkışıklıkların giderilmesi için alternatif bir çözüm yoluna ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

Bu konuda serbest bölgede yer alan ve fazlaca kullanılmayan rıhtımların devreye alınmasının faydalı olacağını vurgulayan Özdemir, bu önerilerini geçen hafta sonu Mersin'e gelen
Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a da ilettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.