Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Libra Birliği İsviçre lisanslı hizmet verme planlarını duyurdu

Deniz Kılınç / İstanbul, 12 Eylül () - Libra Birliği, İsviçre lisanslı bir ödeme sistemi olmak için başvurmaya yönelik planlarını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Deniz Kılınç / İstanbul, 12 Eylül () - Libra Birliği, İsviçre lisanslı bir ödeme sistemi olmak için başvurmaya yönelik planlarını duyurdu.
Söz konusu açıklamanın ardından İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) Başkanı Mark Branson, Neue Zuercher Zeitung’a bu projeye hazır olduklarını, fakat söz konusu teknolojilerin yasal düzenlenmesi kapsamında diğer ülkelerin de katılımıyla uluslararası bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Branson, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Böylesine küresel boyutta bir projeye yalnızca diğer otoritelerin danışmanlığıyla uluslararası koordinasyonla düzenleme uygulanabilir. Libra gibi projelerin yalnızca bir ülke kontörlü altında olmasına inanmak illüzyondan başka bir şey değil. UBS veya Credit Suisse gibi büyük İsviçre bankaları da aynı şekilde tam izolasyon altında yönetilmiyor.
“Bizim yaklaşımımız kripto dünyasını, finansal dünyaya paralel olarak kara para aklama kapsamında kontrol altında tutmak. Bunun yanında yeni teknolojiler, yapılan işlemlerin takip edilebilmesi gibi kara para aklama mücadelesinde işe yarayabilir. Bu sebeple burada hem riskler hem de fırsatlar var.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.