Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lebedev: BDT'in önemi artıyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülke Başbakanları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 3 yıl önce temeli atılan BDT bünyesindeki Serbest Ticaret Anlaşması'nın durum değerlendirilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lebedev: BDT'in önemi artıyor
Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülke Başbakanları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 3 yıl önce temeli atılan BDT bünyesindeki Serbest Ticaret Anlaşması'nın durum değerlendirilmesi yapıldı. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev, günümüzdeki mevcut zor ekonomik koşullarda BDT'in önemli bir platform olarak faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Toplantıda dünya pazarındaki petrol ve petrol ürün fiyatlarındaki son gelişmeleri de değerlendirdiklerini kaydeden Lebedev, "Dünyadaki zor ekonomik ve finans koşullarından etkilenmemek için gereken önlemler ve tedbirler konuşuldu. Moskova'da 12 Aralık tarihinde yapılacak BDT Ekonomi Konseyi toplantısında bununla ilgili istişare yapılacak. Bu toplantılar, durumu anlamamıza ve gereken tedbirlerin alınmasına imkan sağlayacak." dedi.

Lebedev, örgüte üye ülke başbakanlarının BDT'in sadece güncel konuların görüşüldüğü önemli bir platform olarak değil, aynı zamanda üye ülkeler arasındaki işbirliği alanlarında önemli kararların alındığı bir alan olacağını ifade ettiklerini aktardı.

BDT, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından hemen sonra, 1991 yılında kuruldu. Birliğe ilk katılan ülkeler Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Ukrayna oldu.
1993 yılında BDT'ye katılan Gürcistan, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması nedeniyle 2008'de topluluktan ayrılmıştı.
Türkmenistan ise 2005'te tam üyelikten çıktığı BDT'te halen gözlemci üye statüsüne sahip.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.