Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuveytli gayrimenkul devi Türkiye’de

Merkezi Kuveyt ile Dubai’de olan, Suudi Arabistan, Lübnan, Abu Dabi, Umman ve Katar’da projeleri bulunan gayrimenkul geliştirme grubu Al Mazaya Holding, Türkiye’ye girdi. Dumankaya İnşaat ile el ele veren holding, yeni konut alanları üretmeyi...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuveytli gayrimenkul devi Türkiye’de
Merkezi Kuveyt ile Dubai’de olan, Suudi Arabistan, Lübnan, Abu Dabi, Umman ve Katar’da projeleri bulunan gayrimenkul geliştirme grubu Al Mazaya Holding, Türkiye’ye girdi.


Dumankaya İnşaat ile el ele veren holding, yeni konut alanları üretmeyi planlıyor. İki şirketin yüzde 50-50 ortağı olduğu girişim ile ilgili anlaşma Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ve Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rasheed Al-Nafisi tarafından parafe edildi.



Anlaşmaya dair açıklamalarda bulunan Barış Dumankaya, “Al Mazaya Holding ile el ele vererek sektörde konumumuzu güçlendirdik. Başarılarımızı bu anlaşma ile perçinleyeceğiz, Türkiye için faydalı pek çok yeni projeye hayat vereceğiz. Aynı kültür ve tarihi değerleri bulunan ülkelerin şirketleri olarak Al Mazaya ile kısa sürede önemli projeleri uygulamaya koyacağımızdan eminiz.” ifadelerini kullandı.

Dumankaya, şöyle devam etti:

“2014 başından beri yaptığımız görüşmelerin ardından parafe ettiğimiz bu protokol ile 1 milyar dolarlık bir büyüklüğü bulunan Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye yatırımlarının önü açılmış oldu. Protokol ile Dumankaya İnşaat ve Al Mazaya Grup olarak Türkiye’de pek çok yeni projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda yeni yatırımların ülke ekonomisine ve sektörümüze çok büyük katkıları olacağı kanaatindeyiz. Al Mazaya’nın ekonomide istikrar ve güven havasını da ardına alan Türkiye inşaat sektörüne yatırım yapması gurur verici.”




Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da Al Mazaya ile ortaklık girişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Arayışımız hep daha iyiden, daha katma değer yaratan ortaklıklardan yana oldu. Şu aşama, yolculuğumuzun önemli kilometre taşlarından biri.” dedi.




Türkiye’ye girmekten duyduğu mutluluğu belirten Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi ise şunları kaydetti:

“Şirketimiz, yabancı yatırımları artırmak için yoğun faaliyetler yaptıktan, bölgede ülkeleri karşılaştırdıktan sonra Türkiye’ye girmeye karar verdi. Siyasi ve ekonomik istikrar, hükümet sübvansiyonları ve yatırım anlayışları, başarılı yatırımları yöneten esnek yasalar gibi faktörler, Türkiye’de faaliyetlerimizi yürütmek için aldığımız kararda önemli bir rol oynadı.”

Al Nafisi, “Al Mazaya bir ortaklık şirketi olarak 1998’de hayat buldu ve 2004’te gayrimenkul faaliyetlerine başladı. Kuveyt Borsası ve Dubai Finansal Piyasası’nda etkin olan Al Mazaya, 228 milyon dolarlık sermayesi ile gayrimenkul geliştirme ve yatırım konusunda önde gelen şirketlerinden biri konumundadır. Biz Türkiye gayrimenkul sektörüne Mazaya Türkiye şirketinden yararlanıp giriş yaparak uluslararası genişleme yönünde önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Al Mazaya Holding’in gayrimenkul projeleri bugün 5 milyar doları aşan bir değeri vardır.” dedi.



Anlaşmanın paraflandığı törene Al Mazaya Group CEO'su İbrahim Saq'abi, Mazaya Türkiye CEO’su Cem Yolcu ve iş geliştirme başkanı Salwa Malhas da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.