Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuveyt ve BAE’den Suriye’ye 600 milyon dolarlık yardım

Kuveyt’te düzenlenen üçüncü Suriye yardım konferansında Körfez ülkelerinden Kuveyt’in 500 milyon dolar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ise 100 milyon dolarlık yardım sözü verdiği bildirildi.Konferansın açılışında konuşan Kuveyt...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuveyt’te düzenlenen üçüncü Suriye yardım konferansında Körfez ülkelerinden Kuveyt’in 500 milyon dolar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ise 100 milyon dolarlık yardım sözü verdiği bildirildi.
Konferansın açılışında konuşan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah, ‘insanlığın modern tarihindeki en büyük insani felakat ile karşı karşıya olduklarını ve bu nedenle yardım konferansının düzenlendiğini’ söyledi. Emir, ardından Kuveyt’in yapacağı yardım miktarını açıkladı. Petrol zengini Kuveyt geçen yıl da aynı miktarda yardım sözü vermişti.
Diğer Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’nin 100 milyon dolarlık yardım sözünü ise BAE Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Şeyha Lübna El Kasımi verdi.
Yardım konferansına katılan diğer ülke temsilcilerinin de gün içerisinde yapacakları yardım miktarlarını açıklamaları bekleniyor.
Birleşmiş Milletler, Suriye için 8.4 milyar dolarlık yardım çağrısı yaparken beşinci yılına giren Suriye’deki iç savaşta 4 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci durumuna düştü ve ülke içerisinde 8 milyonun üzerinde vatandaş evini terk etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı 2011’den bu yana da 220 binin üzerinde Suriyeli hayatını kaybetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.