Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası’nı Şok Eden Tartışma

Terör saldırıları nedeniyle sezona buruk bir başlangıç yapan turizm sektörü, şimdi de Alman Seyahat Birliği DRV’nin Ekim ayında Kuşadası’nda yapacağı genel kurulun iptali tartışmaları ile sarsıldı.TOUREXQI isimli turizm haber portalının...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör saldırıları nedeniyle sezona buruk bir başlangıç yapan turizm sektörü, şimdi de Alman Seyahat Birliği DRV’nin Ekim ayında Kuşadası’nda yapacağı genel kurulun iptali tartışmaları ile sarsıldı.
TOUREXQI isimli turizm haber portalının haberine göre, Almanya’nın Wilhelmshaven kentindeki Jade Yüksekokulu’nun Turizm Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Torsten Kirstges, FVW dergisinde çıkan habere göre “açık mektubunda” şimdiye kadar kendisi de DRV’nun Kuşadası’ndaki yıllık toplantısına katılmak istediğini fakat birkaç nedenden dolayı DRV’nun bu destinasyonda karar kılması konusunda kuşkularının ortaya çıktığını yazdı.
Kirstges, kuşku yaratan nedenlerin arasında Schmetterling adlı seyahat acentası birliğinin Kuşadası’ndaki yıllık toplantısını güvenlik kaygısıyla iptal etmesini, son günlerde ABD ve İsrail tarafından yayınlanan terör saldırısı uyarıları ve “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı´nın ifade ve basın özgürlüğü ve bununla birlikte Alman gazetecilere yönelik güncel davranışları”nı saydı. Türkiye’ye karşı boykota çağrı yapmak istemeyip toplantıya katılıp katılmayacağı konusunda henüz karar vermediğini yazan Kirstges, “Sanırım birçok turizmci aynı durumdadır” diyerek tartışmayı o yüzden açmak istediğini belirtti.
Alman Seyahat Birliği DRV ise, Kuşadası için planlanan toplantıyı yapmakta kararlı olduğunu açıkladı. FVW dergisinin yorumuna göre toplantının iptalinin hem Türkiye’de hem de Almanya’da Schmetterling adlı seyahat acentası birliğinin toplantısının iptalinden çok daha büyük bir yankı yaratacağı belirtildi. FVW, haberinde Alman Seyahat Birliği’nin 90’lı yılların sonlarında Mısır’da yapılması planlanan bir yıllık toplantısını iptal edip, oradan Frankfurt’a aldığını ve bunun sonradan birlik üyeleri arasında bir hata olarak görüldüğünü hatırlattı.
AĞUSTOS AYINDA KARAR ALINMIŞTI
2015 yılının Ağustos ayında Kuşadası’nda düzenlenen toplantıda DRV’nin 2016 yılı genel kurulunun 26-30 Ekim tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde yapılmasına karar verilmişti. Ege Bölgesi’nin ve Kuşadası’nın tanıtımına büyük katkı yapması beklenen Alman Seyahat Birliği Genel Kurulu için Kuşadası’nda ayrıca tanıtım toplantısı düzenlenmiş ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un katıldığı toplantıda Alman tur operatörlerinin Kuşadası’nda ağırlanmasından duyulan memnuniyet dile getirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.