Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı önce fiyat spekülatörlerine dikkat

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, Kurban Bayramı öncesi “hayvan sıkıntısı var” yönünde spekülasyonların olduğunu ve bunun da fiyatlarını yükseltilmesine yönelik yapıldığını kaydederek, “Böyle...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, Kurban Bayramı öncesi “hayvan sıkıntısı var” yönünde spekülasyonların olduğunu ve bunun da fiyatlarını yükseltilmesine yönelik yapıldığını kaydederek, “Böyle bir şey yok. Türkiye’nin şu anda 13 milyona yakın canlı hayvan var ve bunun yaklaşık 4 milyonu kurbanlık olarak pazara çıkacak, bu yıl da yaklaşık 1 milyon hayvanın satılmasını bekliyoruz” dedi.
Başkan Yörük, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi fiyatların kurbanlık fiyatlarının yükselmesi için fırsatçılar tarafından spekülasyonlar yapıldığını belirterek, vatandaşların hayvan sıkıntısı olduğunun yönündeki söylentilere inanmaması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin elinde sadece bu bayram için değil önümüzdeki Kurban Bayramına dahil yetecek kadar canlı hayvan olduğuna vurgu yapan Başkan Yörük, “Önemli et endüstrisi merkezlerinden olan memleketimiz Afyonkarahisar ve Türkiye geçirdiği zor günlerden sonra 2016 yılı Kurban Bayramına hazırlanmaktadır. Bu zor günlerden hareketle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi de hayırla yad ediyorum.
Her kurban döneminde piyasada bazı spekülasyon hareketler yapılmaya çalışılmaktadır. Gerek Bakanlık gerekse biz sivil toplum kuruluşu olarak işin iç yüzünü vatandaşımıza anlatmakla görevliyiz. 2016 Yılı için hayvan sayısının yeterli olmadığı yönünde bir beklenti oluşturmaya yönelik olarak bir kesimin spekülasyon yapmaya çalıştığını gözlemliyoruz ancak hem resmi kayıtlar hem de yetkililerden aldığımız bilgilere göre Türkiye’nin kurbanlık hayvan stoku yeterli hatta bir sonraki kurban dönemi için bile yeterli seviyededir. Bu yüzden vatandaşımıza fiyat bağlamında ya da hayvan sayısı az diyerek gelen bu fırsatçılara itibar etmesinler. Hayvan sayımız yeterli olduğu için bu kurban döneminde piyasayı belirleyen vatandaşımızın tutumu olacaktır” diye konuştu.
“Vatandaşlar spekülasyonlara alet olmamalı”
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Yörük, istismarcıların fiyatları şişirmenin peşinde olduğunu aktararak şunları söyledi:
“Sağlık şartlarının yanında kurban alırken acele edilmemesi ve piyasanın oturmasının beklenmesi önemlidir. Elbette ki konusu ticareti de kapsayan bu ibadetin sağlıklı olabilmesi için hem alıcının hem de satıcının adaletli ve hakkaniyetli olması büyük önem taşımaktadır. Kurban satıcılarımızın her yıl olduğu gibi adilane bir ticaret usulünü benimsemelerini, spekülasyonlara alet olmamaları gerektiğini buradan yeniden hatırlatıyorum. Bu açıklamamızda değindiğim en önemli nokta hayvan sayımızın yeterli olduğu hususudur. Bu konuda fiyatları şişirmek isteyen vurguncuların en çok istismar ettiği konu olduğundan konuyu Vatandaşımıza tekrar hatırlatıyorum. Bütün bu bilgiler ışığında 2016 yılı Kurban Bayramı için olumsuz bir durum beklentimizin olmadığını belirtiyorum. Mübarek Kurban Bayramımızı bu vesile ile barış, huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde sağlıkla geçirmeyi tüm milletimiz için yüce Allah’tan diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.