Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kültür mantarına zam

Türkiye’de kültür mantarı üretiminin yüzde 65’ini sağlayan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, geçen hafta 3,5 TL olan mantarın fiyatı 4 TL’yi buldu.6 aydır 3 ile 3.5 lirada sabitlenen mantar fiyatı geçtiğimiz hafta 4 TL’ye kadar yükseldi....

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de kültür mantarı üretiminin yüzde 65’ini sağlayan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, geçen hafta 3,5 TL olan mantarın fiyatı 4 TL’yi buldu.
6 aydır 3 ile 3.5 lirada sabitlenen mantar fiyatı geçtiğimiz hafta 4 TL’ye kadar yükseldi. Korkuteli’de mantar pazarlayıcısı Bülent Kaya, kültür mantarı talebinin artması nedeniyle fiyatları 40 kuruş yukarı çektiklerini söyledi. Kaya, "Şimdi de fiyatlar 4 TL’ye yükseldi. Çiftçi az da olsa fiyatların artmasıyla moral buldu. Korkuteli’ye yıllık kültür mantarı üretiminden 25-30 milyon TL girdi sağlanıyor" dedi.

5 bin kişiye istihdam sağlıyor
Korkuteli ilçesinde 15’e yakın kompost firması ile bin 500 kadar kültür mantarı üreticinin olduğunu ifade eden Kaya, "Bu üretim, 5 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Yıllık kompost üretimi 70 bin ton. Bunun önemli bir kısmı Korkuteli içinde kullanılıyor. Bir kısmı ise Korkuteli dışına satılıyor."
(AD-MK-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.