Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Krizler, Alman tüketicilerini ürkütmüyor

Pazar araştırma şirketi GfK’ya göre ekonomi ve gelir beklentilerinin yüksek olma sebebiyle Alman tüketicilerinin güveni 2001’den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Gfk, Doğu Ukrayna’daki durumun tırmanması, Batı ile Rusya arasında devam...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pazar araştırma şirketi GfK’ya göre ekonomi ve gelir beklentilerinin yüksek olma sebebiyle Alman tüketicilerinin güveni 2001’den beri en yüksek seviyeye ulaştı. Gfk, Doğu Ukrayna’daki durumun tırmanması, Batı ile Rusya arasında devam eden gerginlik ve Yunanistan’ın çevresindeki olaylara iyimser olan Alman tüketicileri üzerinde herhangi bir etki yapmadığını açıkladı. GfK, "Enerji fiyatlarındaki düşüşler hane halkının satın alma gücünü arttırarak daha fazla tüketimi sağlıyor. Bunun neticesinde, gelir beklentisi ve satın alma eğilimi de artıyor." ifadelerine yer verdi.

Şirketin tahminlerine göre ev güven endeksi Şubat ayında 9,3’e yükselen puandan Mart ayında 9,7’ye ulaşacak. Şirket tarafından yapılan açıklamanın devamında "Bu oran Ekim 2001’den beri en yüksek seviye. Tüketici iklimi net bir yükseliş seyrinde kalacak." dendi. Ayrıca kurum, tüketici harcamalarının bu sene büyük bir ölçüde ekonominin büyümesinde katkı sağlayacağını tahmin ediyor. GfK, 2015 yılının tamamında özel tüketimin yüzde 1,5’e yükseleceğini öngörürken, bu oranın Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla için güçlü bir artış olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Euro ve düşen petrol fiyatları Avrupa’nın önde gelen ekonomisi Almanya’nın ihracatını da artırıyor. Bu hafta başında ise, İfo araştırma kurulunun İş Ortamı Endeksi dördüncü kez arka arkaya artarak en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.