Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kriz, Aile Konseptli Otelleri Vurmadı

Antalya’nın Kumluca İlçesine Mavikent Mahallesi’nde bulunan ve muhafazakar ailelerin öncelikli tercihi olan Şah-İn Pradise oteli krizi fırsata çevirmeyi başardı. Gelecek planlamalarını ağırlıklı olarak iç turizm üzerine kuran otel yönetimi,...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kumluca İlçesine Mavikent Mahallesi’nde bulunan ve muhafazakar ailelerin öncelikli tercihi olan Şah-İn Pradise oteli krizi fırsata çevirmeyi başardı. Gelecek planlamalarını ağırlıklı olarak iç turizm üzerine kuran otel yönetimi, Rusya krizinden etkilenmediği gibi, gelecek için beklentilerini de yüksek tutuyor. Türk aile yapısı modeliyle yola çıkan otelde, müşterinin azaldığı tek dönem ise Ramazan ayları.
167 bin metrekarelik alana kurulu olan 400 yataklı tatil köyünün en büyük özelliği ise bayanlara pozitif ayrımcılık yapılması. Genellikle iç turizme hitap eden Şah-İn Pradise tatil Köyünde, bay bayan yüzme havuzları, ayrı plajlar, mescit, spor alanları, çocuk parkları, su sporları, geniş ve zengin menüye sahip mutfak gibi tatilcilerin keyifle tatil yapabileceği mekânlar bulunuyor.
BU DARBOĞAZ UZUN DÖNEMDE AŞILIR
Ramazan ayına kadara doluluk oranı yüzde 70 olan tatil köyünde Ramazan’ın başlaması ile doluluk oranı yüzde 30’lara kadar düşmüş. Ancak asıl patlama okulların kapanacağı günden sonra bekleniyor. Tatil Köyünün Genel Müdürü Yusuf Yücel, 2014 yılında Rusya’da yaşanan ekonomik krizle turizm pazarında yüzde 10 düşüş yaşandığını hatırlattı. 2016 yılında yaşanan uçak krizi ile bu oranın yüzde 99’lara çıktığını söyleyen Yücel "Avrupa pazarında ise yüzde 30 düşüş yaşanıyor. Bu oranlara baktığımızda turizm 2016 yılında zor bir sezon geçiriyor. Türk turizmcisi bu konuda ciddi bir deneyime sahiptir. Kısa vadede olmasa da uzun vadede bunu aşacağını düşünüyoruz” dedi.
BAYRAMDA YÜZDE 100 DOLULUK BEKLİYORUZ
Şah-İn Paradese olarak alternatif bir konsept oluşturduklarını belirten Yücel, “Ramazan ayı için özel hazırladığımız programlarda, misafirlerin rahat edebileceği iftardan sahura kadar devam edecek etkinlikler düzenledik. Oruç tutan misafirlerimiz için iftarda ezan okuma, top atma, gece sahurda davul ile uyandırma gibi etkinliklerimiz var. İnsanların özlediği eski Ramazan atmosferleri burada bulabildiklerini görüyoruz. Bayramın 9 gün olması nedeniyle doluluk oranının yüzde 100’e ulaşabileceğini öngörüyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.