Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik veri açıklandı! Cari açık...

Güne 3.07 seviyesinden başlayan dolar/TL, cari işlemler dengesinin beklentilerin üzerinde açıklanmasından sonra 3.08 seviyesinin üzerini gördü. Kur saat 10.09 itibariyle bankalararası piyasada 3.0815 seviyesinden işlem gördü.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kritik veri açıklandı! Cari açık...
TL'deki satış baskısının küresel endişelerle birleşmesi halinde kurda bu hafta içinde 3.10 seviyesinin test edilebileceğini belirten bankacılar, bu seviyelerin üzerinde kalıcı bir seyir henüz beklemediklerini belirtiyorlar. Dolar/TL'de tarihi rekor darbe girişiminin hemen sonrasında 20 Temmuz'da 3.0970 ile test edilmişti.

Yatırım yapılabilir kredi notunun düşürülmesi sonrası TL'de başlayan değer kaybı ve negatif ayrışma trendi, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik satış baskısı ile devam ediyor.

Küresel piyasalarda bozulma halinde kurun tarihi zirvesini test edebileceğini belirten bankacılar sabah saatleri itibarıyla dünkü sert satış baskısının ardından şimdilik sınırlı da olsa iyimser bir görünüm olduğunu söylediler.

CARİ İŞLEMLER DENGESİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Cari işlemler dengesi, ağustos ayında 1.78 milyar dolar açık verdi. Ekonomistlerin beklentisi ortalaması 1,5 milyar dolar düzeyindeydi. Cari açık Ocak-Ağustos döneminde 23.55 milyar dolar oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.